30 Ocak 2021 Cumartesi

Yolsuzluğu araştırmasına izin verilmeyen AKP’li Başkan istifa etti

AKP’li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı sağlık problemlerini gerekçe göstererek başkanlıktan istifa etti. Arı’nın kendinden önceki AKP’li belediye başkanı hakkındaki yolsuzluk iddialarını araştırmakta ısrarcı olduğu ve bu sebeple görevi bırakması yönünde baskı gördüğü ileri sürüldü.

BOLD – AKP’de dikkat çeken bir istifa haberi geldi. Bir süredir istifa edeceği konuşulan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, sağlık problemlerini gerekçe göstererek başkanlıktan istifa etti.

Arı her ne kadar sağlık sorunlarını gerekçe gösterse de istifanın ardından yatan esas sebebin genel merkezden gördüğü baskı olduğu ileri sürülüyor. İddiaya göre Arı, kendinden önceki AKP’li belediye başkanının yolsuzluklarını araştırmakta ısrar etti ve bu sebeple parti genel merkezinden istifa etmesi yönünde baskı gördü.

CHP’Lİ GÜLMEZ: İSTİFA ETMEZSENİZ MAHKEMEYE VERECEĞİZ DENİLDİ

İddiaları destekleyen bir açıklama CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez’den geldi. Gülmez “Baskıya dayanamadı. İlk istifa söylentileri çıktığında belediyede 3 müfettiş görevlendirildi. Arı dönemindeki harcamalar incelendi. Suç bulmak kolay, bir açık bulundu. İstifa etmezseniz mahkemeye vereceğiz denildi. Sonuç olarak da istifa etti” dedi.

İstifa haberini duyurmak için basın toplantısı düzenleyen Arı salona “Elbet bir gün buluşacağız” ve “Bizimkisi bir aşk hikayesi” parçaları ile salona girdi. Yıprandığını söyleyen Arı, “21 aylık görev sürem içinde 18 aydır ben yumuşak yatakta yatmadım. Artık fiziğim ve psikolojim bunu kaldıramayacak noktaya geldi. Sağlığımı düşünerek ve tedbir almak zorundaydım” dedi.

“Başkanlığına ekonomik olarak nasıl geldiysem öyle gidiyorum” ifadelerini kullanan Arı geçen günlerde ise hakkında istifa edeceği yönündeki haberleri yalanlamıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder