28 Ocak 2021 Perşembe

Sinema salonlarına verilecek destekte başvuru koşulları esnetildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Sinema Sektörünün Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik’te değişiklik yapılarak, salonlara verilecek desteğin başvuru şartları ve ödeme koşullarının yumuşatıldığını duyurdu.

BOLD– Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamaya göre sinema salonu işletmecilerinin pandemi tedbirleri kaynaklı sorunlarının aşılması amacıyla ‘Sinema Sektörünün Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik’te değişiklik yapıldı. Bu kapsamda, sinema salonlarına verilecek desteğin başvuru şartları ve ödeme koşullarında esnekliğe gidildi.

SEANS SAYISI VE KAPASİTE SINIRI DÜŞÜRÜLDÜ

Yapılan değişiklik uyarınca bir yıl içerisinde 12 olan film gösterim şartı 6’ya indirildi. Destek başvuru şartı olan ’60 koltukluk sinema kapasitesi’ ’50’ olarak değiştirildi. Bir diğer değişiklik ise desteğin ödeme şeklinde oldu.

Daha önce aylık dönemler halinde ödenene desteğin yarısının tek seferde ödenebilmesini öngören yeni uygulama sayesinde sinema salonlarının kapalı olduğu dönemde de destekten faydalanmasına imkân sağlandı

Ayrıca bakanlığın prodüksiyon aşamasındaki projelere verdiği ‘ilk uzun metrajlı kurgu film yapım’, ‘uzun metrajlı sinema film yapım’, ‘ortak yapım’, ‘çekim sonrası’, ‘dağıtım ve tanıtım’ destek türlerinde de destek tutarının tamamının tek seferde ödenebilmesine imkan tanındı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder