30 Mart 2021 Salı

AKP bu sefer de ‘teravih’ ile bölüyor

Normalleşme adımları sonrası kıpkırmızı olan Türkiye haritası yüzünden Erdoğan yeni koronavirüs kısıtlamalarını açıkladı. Lokantalar ve restoranlara iftar ve sahur yasakları getirilirken, toplu kılınan teravih namazı serbest oldu. Karara sevinenlerle pandemi gerekçesiyle tedirgin olanlar sosyal medyayı ikiye böldü.

BOLD – Kabine Toplantısı’nın ardından yeni koronavirüs önlemlerini açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan vaka sayıları nedeniyle Ramazan ayı için kafe ve restoranların kapatılacağını duyurdu. Toplu iftar ve sahurun yasaklandığını aktaran Erdoğan, sadece paket servis ve gel al uygulamasının devam edeceğini duyurdu.

Bugün ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan’da teravih namazlarına herhangi bir kısıtlama gelmeyeceğini ifade etti. Koca’nın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ramazan’da teravihler kapalı olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek önlemler alınarak kılmaya devam edilecek.”

KARAR TEDİRGİN ETTİ

Karar sosyal medyada da yankı buldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları karara sevinirken bazılarını da tedirginliğini dile getirdi. Toplu iftar ve sahurun yasaklanarak lokanta ve restoran esnafının zor durumda bırakılmasına rağmen camilerin teravih için açık tutulması tepki topladı.

SORUMSUZLUK VİCDANSIZLIK

Gazeteci Levent Gültekin, karara tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: “Her gün 200 kişi ölürken sünnet olan teravih namazı için insanları camiye toplamak dindarlık değil, vicdansızlıktır, sorumsuzluktur.”

SUUDİ ARABİSTAN BİLE İNDİRDİ

Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Koca’nın açıkladığı teravih namazı kararına tepki gösterdi. Saymaz, “Şeriatla yönetilen Suudi Arabistan’da bile teravih 10 rekata indirildi ve ibadet dışında camide vakit geçirmek yasaklandı” ifadelerini kullandı.

AYM raportörü HDP raporunu tamamladı: Kabus 12 yıl sonra geri mi dönüyor?

 

AKP bu sefer de ‘teravih’ ile bölüyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder