1 Nisan 2021 Perşembe

AKP’li değilseniz aşı sıranızı bekleyin

AKP’lilerin sıra beklemeden aşı olduklarıyla ilgili haberler artarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca halktan aşı sıralarını beklemelerini istedi. Kovid-19 testi pozitif kişilerde yapılan araştırmalarda yeni varyantlara çok sık rastlandığını hatırlatan Bakan Koca, halktan sabırlı olmalarını istedi.

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada halktan hızla yayılan koronavirüse karşı kendilerini korumalarını ve aşı sıralarını beklemelerini istedi. Bakan koca sabırlı olmalarını isterken AKP’lilerin sıra beklemeden aşı olmaları dikkat çekti.

AŞI OLANA KADAR SABIR GÖSTERMELİYİZ

“Yapmamız gereken kendimizi korumak ve aşı sırasını beklemek” başlığıyla bir açıklama yayımlayan Bakan Koca, toplumun salgını gündeme almadığını ancak virüsün gücünü korumaya devam ettiğine dikkat çekti. Artan vaka sayısının bunun kanıtı olduğunu belirten Koca, “Bugünlerde öne çıkan bir sorun var: Salgına karşı başarı için ihtiyaç duyduğumuz sabrı, aşı sayesinde toplum bağışıklığı sağlanana kadar gösterip gösteremeyeceğimiz. Kısıtlamaların azaltıldığı 1 ayı geride bıraktık. Maalesef bu 1 ayda, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere, nüfusumuzun yüzde 80’inin yaşadığı 58 il, kısa sürede, riskin çok yüksek olduğu iller arasına girdi. Buna rağmen başarıya inancımızı korumalıyız” dedi.

İNGİLTERE VARVANTI HIZLA YAYILIYOR

Mutasyona uğrayan virüslerin yayılım hızını artırdığını hatırlatan Koca, “Kovid testi pozitif kişilerde bizim yaptığımız araştırmalarda da bu varyantlara çok sık rastlanmaktadır. Ülkemizde tespit edilen varyantlar dikkat çekicidir. İngiltere varyantının ülkemizdeki vakaların yüzde 75’ini oluşturduğunu ve klasik tip koronavirüsün yerini aldığını göstermektedir. Aşı tedariki sürecini toplum yakından izliyor. Aşılamayı hızlandırmak için Sinovac, Biontech gibi aşıların yanı sıra artık yeni tedarik kaynaklarımız var. Farklı üreticilerle görüşmelerimiz sonucunda, yakında daha büyük alım potansiyeline sahip olacağız” dedi.

ERDOĞAN’IN ÇEVRESİNDEKİLER AŞILANDI

Aşı tedariki konusunda topluma birçok kez hedefler veren Bakan Koca, şimdi de haziran sonuna kadar nüfusun büyük çoğunluğunun aşılanacağını öne sürdü. Bakan Koca’nın aşı konusunda toplumdan sabır beklerken AKP ve MHP’lilerin sıralarını beklemeden aşı olmaları dikkat çekti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çevresindekilerde yaş sınırı aranmadan aşılandı. Aşılamanın dışında Erdoğan’a yakın ekibine her gün koronavirüs testi yapılmaya devam ediyor. Bazı AKP ve MHP’li milletvekilleri de sağlıkçı kontenjanından faydalanarak aşı oldu. İlk aşıyı yaptıranlar arasında AKP milletvekili Selim Gültekin ve eşi Begüm Gürbüz Gültekin ile MHP Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan da yer aldı.

AKP’Lİ BAŞKAN VE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DE SIRA BEKLEMEDİ

Çin’den getirilen aşılar sağlık çalışanları ve 90 yaş üste kişilere vurulmaya devam ederken aşılama çalışmalarının risk gruplarına göre yapılacak olmasına rağmen AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı sırasını beklemeden aşı yaptırdı. Aktif doktorluk yapmayan AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın kendini sağlık çalışanı olarak gösterip aşı olduğu ortaya çıktı. AKP’li Belediye Meclis üyesi ve eski Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı avukat Fatih Özata, yaşlı vatandaşlar hala aşı olmadan Kovid-19 aşısı olduğunu açıkladı. Özata’nın hangi unvanıyla aşı yaptırdığı tartışma konusu oldu.

Haşhaşi hesaplaşması: Mahir Ünal ile Hamza Dağ karşı karşıya

AKP’li değilseniz aşı sıranızı bekleyin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder