31 Mart 2021 Çarşamba

KHK’lı öğretmen Sümeyye Avcı mağduriyetleri haykırdı

KHK ile ihraç edilen sınıf öğretmeni 4 çocuk annesi Sümeyye Avcı, sokak röportajında Türkiye’de yaşatılan hukuksuzlukları ve mağduriyetleri tek tek haykırdı.

BOLD – Kendine Muhabir adlı YouTube kanalının Antalya’daki sokak röportajına katılan Sümeyya Avcı, “Kur’an okumayı bilmeyen seçmenin sırf Kur’an okuyor diye adamları seçtiği memlekette yaşıyoruz. Ben okurum burada çoğu okuyamaz. Öğretmenini ihraç ettiğimiz, doktorunu ihraç ettiğimiz, mühendisini ihraç ettiğimiz; bütün eğitimlisinin donanımlısının berat edip yurt dışına gittiği; edemeyenin de hapiste çürüdüğü bir memlekette yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“DİN KUL HAKKI YEMEMEKTİR”

Avcı röportajına şöyle devam etti: “Ben sosyal medyada konuşuyorum. Ben susmuyorum ve bana ceza veriyor. Bugünde susmuyorum 6 yıl 3 ay cezam var. Ben 44 yatacağım, 4 çocuğum var benim. Bu kadar zalim bir ülkede yaşıyoruz biz. Bugün ‘Kelime-yi Şahadet ne demek?’ diyen sorun. Bir tanesi açıklayamaz bu seçmenlerin. Hiçbiri Kur’an okumayı bilmiyor, hiçbiri dini diyaneti bilmiyor. Din kul hakkı yememektir öncelikle. Kul hakkı yiyenlerin memleketinde yaşıyoruz.”

“4 ÇOCUĞUMDAN UTANMAMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM”

“Bugün herkesin dolar zengini olduğu, tabanın da fakir olduğu orta kesimin de yok edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Ben hakkımı helal etmiyorum. Mücadele etmeye devam edeceğim. Sonuna kadar öldürülsem de çürütülsem de devam edeceğim. Çocuklarım için çocuklarımın yüzüne bakabilmek için. 4 çocuğumdan utanmamak için. Utanacak insanlar konuşmuyor. Ama Allah onların belalarını verecek ama sonunda.”

“KENDİ YOUTUBE KANALI VAR”

Bank Asya hesabını, dernek üyeliği ve kurum kanaatiyle ihraç edilen Sümeyye Avcı eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Antalya’da yaşıyor. Çok sevdiği mesleği uzak kalmamak için YouTube kanalı açan Avcı, burada ilkokul öğrencileri için dersler veriyor. Dersler arasında matematik, okuma yazma eğitimi, tarih gibi birçok farklı bölüm buluyor. Öğrencilere YouTube kanalından canlı derslerde yapan Avcı, KHK mağdurlarının sesinin duyurulması için de mücadele ediyor.

Sümeyya-Ergin Avcı ve ailesi. Emir Selim (16), Salih Erdem (14), Seza Ekrem (9) ve Ecem Sima (3).

 

 

KHK’lı öğretmen Sümeyye Avcı mağduriyetleri haykırdı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder