1 Nisan 2021 Perşembe

HSYK’da fişlediği ihraç hakimin davasını Danıştay’da reddetti

Eski sulh ceza hakimi Kemal Karanfil, HSYK’nın hakkında verdiği ihraç kararına karşı Danıştay’da dava açtı. Danıştay 5. Dairesi, Karanfil’in cemaatle iltisak ve irtibatlı olduğu ve anayasal düzene sadakat yükümlülüğünü yerine getirmediği iddiasıyla davayı reddetti. Kararı ise hakimlerin fişleme ve ihraç dosyalarında imzası bulunan eski HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Heybet verdi.

BOLD – Danıştay, sulh ceza hakimi Kemal Karanfil’in eski HSYK’nın ihraç kararına karşı açtığı davada hukuksuz bir karara imza attı. Danıştay 5. Dairesi, Karanfil’in açtığı davayı reddetti.

Danıştay 5. Dairesi, ihraç hakim Kemal Karanfil’in HSYK’nın kararına karşı açtığı davayı reddetti. Kararda, “cemaat ile iltisak ve irtibatının olduğu ve bu nedenle demokratik anayasal düzene sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği anlaşıldığından dava konusu kararlarda hukuka aykırılık görülmemiştir” denildi.

Karanfil hakkındaki kararı veren Danıştay üyeleri arasında eski HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Heybet de yer aldı. Heybet, HSYK’da 4 binin üzerinde hakim ve savcının ihraç dosyasını hazırlayan isimlerden biriydi. İktidara yakın hakim ve savcıların üyesi olduğu Yargıda Birlik Platformunun başkanlığını da yapan Heybet, ihraç dosyasını hazırladığı hakimin davasında da karar vererek hem savcı hem de hakim koltuğunda oturmuş oldu.

2 ÜYE BÜROKRAT KÖKENLİ

HSYK’nın Hakim Karanfil hakkındaki ihraç kararına karşı açtığı davada karar veren iki üye ise hakim kökenli değil. Danıştay 5. Dairesinde ihraç kararını reddeden Cevdet Malkoç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski Teftiş Kurulu Başkanıyken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Danıştay’a atandı. Malkoç, Cumhurbaşkanı danışmanı ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un yeğeni. İsmail Kalender ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürüyken Erdoğan tarafından 2014’te Danıştay’a atandı.

FİŞLEME VE TASFİYELERDE İMZASI VAR

Eski Hakim Karanfil, Danıştay’ın kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Karanfil, “Sarayla iltisaklı Danıştay, itirazımı reddetmiş. Gerekçe, “Anayasal düzene sadık olamazmışım.!” Terazisi bozuk, yürütme ile uyumlu olacağını ilan eden Yargıda Birlik Platformu’ üyelerinden oluşan düğmeli yargıçlardan farklı bir karar da beklemiyordum.! Komik olanı, cadı avı ve tasfiyeler de imzası olan HSYK genel sekreter yardımcısı Musa Heybet’in, yaptığı fişleme ve tasfiyeleri ayrıca onaylayan makam sıfatı ile kararı imzalaması.! Hukuk bu ülkeye bir gün gelecek ve yaptıklarınızın tek tek hesabını adil hakimler önünde vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

Haşhaşi hesaplaşması: Mahir Ünal ile Hamza Dağ karşı karşıya

HSYK’da fişlediği ihraç hakimin davasını Danıştay’da reddetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder