31 Mart 2021 Çarşamba

Türkiye Suriye’de tarafını seçti

Rusya ile batı arasında gelgit yaşayan Türkiye sonunda tarafını seçti. Türk uçakları NATO radarlarınca tespit edilen Rus uçaklarının önlenmesinde görev aldı.

BOLD – NATO jetleri, olağandışı hava aktivitesi seviyelerinde Rus savaş uçaklarını durduruyor. Karadeniz üzerinde 3 Rus askeri uçağının NATO radarlarınca tespit edilmesi üzerine Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’a ait savaş uçakları havalandı. Söz konusu uçaklar, Rus uçaklarını bölgeyi terk edene kadar takip etti.

RUS UÇAKLARININ “ALIŞILMADIK UÇUŞLARI” ARTTI

NATO savaş uçakları, 29 Mart Pazartesi günü, Kuzey Atlantik, Kuzey Denizi, Karadeniz ve Baltık Denizi üzerindeki alışılmadık uçuşların zirvesi sırasında Rus bombardıman uçaklarını ve savaşçılarını gölgelemek için 10 kez karıştırıldı. Toplamda, NATO uçakları altı saatten daha kısa bir sürede Alliance hava sahasının yakınında altı farklı Rus askeri uçağı grubunu önledi. Müttefik Hava Komutanlığı Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Andrew Hansen, “Çok sayıda Rus uçağının önünü kesmek, NATO kuvvetlerinin yılın 365 günü, haftada 7 gün, günde 24 saat müttefik göklerini korumaya hazır olduğunu söyledi.

TÜRK UÇAKLARI ÖNLEME GÖREVİNDE ROL ALDI

Kuzeyde, Norveçli F-16’lar, radarların Norveç kıyılarında uçan iki grup Rus askeri uçağını tespit etmesinden sonra karıştı. Norveç jetleri, Kuzey Denizi üzerinden güneye uçmaya devam eden iki Tu-95 Bear bombardıman uçağını yakaladı ve İngiltere ve Belçika’yı sırasıyla Tayfun ve F-16 savaşçılarını karıştırmaya teşvik etti. Günün ilerleyen saatlerinde, Norveçli F-16’lar Uluslararası sularda iki Tu-160 Blackjack bombardıman uçağını yakaladı. Karadeniz üzerinde ise 3 Rus askeri uçağının NATO radarlarınca tespit edilmesi üzerine Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’a ait savaş uçakları havalandı. Söz konusu uçaklar, Rus uçaklarını bölgeyi terk edene kadar takip etti.

SİVİL UÇAKLARA TEHLİKE ARZ EDİYOR

İtalya’ya ait savaş uçakları da Baltık Denizi’nde Kaliningrad civarında uçan ve savaş uçaklarının eşlik ettiği Rus Il-38 tipi deniz devriye uçağına önleme yaptı. Açıklamada, Rus askeri uçaklarının genellikle pozisyonlarını ve yüksekliklerini gösteren alıcı-verici kodunu iletmediği, uçuş planı sunmadığı, hava trafik kontrolörleriyle iletişim kurmadığı ve böylece sivil uçaklara tehlike arz ettiği bildirildi. Önleme yapılan Rus uçaklarının NATO hava sahasına girmediği ifade edilen açıklamada, önlemelerin güvenli ve rutin biçimde gerçekleştiği kaydedildi.

SURİYE’DE BOMBALAMALAR SIKLAŞTI

Joe Biden’in ABD başkanı seçilmesi sonrası yönünü batıya dönen Türkiye, Rusya’yı kızdırdı. Rusya bu duruma Suriye’deki Türkiye’nin kontrolündeki toprakları bombalayarak cevap veriyor. Türk uçaklarının Karadeniz’de Rus uçaklarını önleme görevinde yer alması Türkiye’nin seçtiği tarafı ortaya koydu. Bu duruma Rusya’nın Suriye’de bombalamalarını artırarak karşılık vermesi bekleniyor.

SURİYE’DE YAPILACAK KARA HAREKATININ ASIL HEDEFİ TÜRKİYE

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Rusya’nın geçen hafta Suriye’de Türkiye’nin kontrolündeki toprakları bombalamasının ardından Putin’i desteklemesiyle bilinen TV kanalının sitesinde ilginç bir makale yayımlandı. İsmi İstanbul “Tsargrad” olan kanalın sitesindeki Aleksandr Ziganov imzalı makalede, “Rusya geçen sene İdlip’te 30 ila 60 Türk askerini indirdi ve Türkiye bunu yuttu” ifadesine yer verildi. Makalede Rusya’nın Suriye’de geniş bir kara harekatına hazırlandığı, asıl hedefin Türkiye olduğu vurgulandı.

Kısa çalışma ödeneği sona eriyor: Milyonlarca işçi işsiz kalmanın eşiğinde

Türkiye Suriye’de tarafını seçti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder