31 Mart 2021 Çarşamba

Erdoğan çaktı Ziraat krediyi kaptı

Çin’in Uygurlara yönelik yaptığı insan hakları ihlallerine sessiz kalan Tayyip Erdoğan, geçen hafta beşlik çaktığı Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüşmesinin ardından Ziraat Bankası’na piyango vurdu. Ziraat, Çin Exim Bank ile 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

BOLD – Ziraat Bankası, Çin Exim Bank ile 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladığını duyurdu. Kredinin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çak işareti yaptığı Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi kabulünün ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

KREDİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Ziraat Bankası, Çin Exim Bank ile 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Çin Exim Bank’tan 320 milyon ABD Doları ve 500 milyon Çin Yuanı olmak üzere iki ayrı dilimde sağlanan kredi ile yerel paralarla ticaretin geliştirilmesi ve artırılmasına katkı sağlanması planlanıyor.

ÜLKE EKONOMİSİNE DUYULAN GÜVENİN GÖSTERGESİ

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada, “Ağırlıklı olarak Çin ve Türkiye arasında dış ticaret gerçekleştiren firmalarımızın finansman ihtiyacına yönelik kullandırılacak olan kredi, Çin Kalkınma Bankası ile 2017 yılında imzalanan 600 milyon USD tutarlı ikili kredi anlaşmasından sonra Çin Bankaları ile olan yakın işbirliğinin bir diğer önemli kilometre taşı olma özelliği taşıyor. Söz konusu anlaşma, uluslararası finans çevrelerinin ve iş ortaklarının gerek ülke ekonomisine gerekse Ziraat Bankası’na duyduğu güvenin önemli bir göstergesi niteliğindedir” denildi.

ERDOĞAN İLE WANG Yİ ÇAKTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Kabul, 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşmeyle ilgili olarak İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan fotoğraf ile Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından çekilen fotoğraflarlar birbirinden oldukça farklı olması dikkat çekti. İletişim Başkanlığı fotoğrafında Erdoğan’ın her bakandan uzak mesafede olduğu ve protokolle uygun bir fotoğraf paylaşıldı. Çin Dışişleri Bakanlığı’nın servis ettiği fotoğrafta ise Erdoğan’ın Yi ile çak yapması dikkat çekmişti. Uygurlara yapılan insan hakları ihlallerine sessiz kalan Erdoğan’ın Çinli bakanla sıcak görüntüsü tepki çekmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’deki insan hakları ihlallerinin resmini çekti

Erdoğan çaktı Ziraat krediyi kaptı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder