1 Nisan 2021 Perşembe

Erdoğan ve Albayrak neredeyse her gün ekonomiyi konuşuyor!

Yeniden bakanlık verileceği konuşulan Berat Albayrak’ın yakınındaki isimlerle görüşen gazeteci Sevilay Yılman: “Cumhurbaşkanı, İstanbul’da olduğu zamanlar Albayrak ile neredeyse hemen her gün görüşüyor. Başta ekonomi olmak üzere birçok konuda da fikir alışverişinde bulunuyorlar.”

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa ettiği günden bu yana ortalıkta gözükmeyen Berat Albayrak’ın İstanbul’da keyfinin yerinde olduğunu yazan Sevilay Yılman, “Evine yakın bir semtte ofis tutmuş kendisine. Gün boyu o ofiste çalışıyormuş. Bir kitap yazma niyeti varmış.” diye yazdı.

ERDOĞAN ÇOK İÇERLEDİ

Albayrak ile Erdoğan’ın bakanlıktan istifa ettiğinde arasının bozulduğunu yazan Yılman, ikilinin daha sonra düzeldiğini belirtti. Yılman, “Evet. Görevi bırakırken kendi başına karar vermiş olmasına Cumhurbaşkanı çok içerledi ama sonuçta et tırnaktan ayrılır mı? Böyle olmasını bekleyen çevreler var ama boşuna bu beklenti. Çünkü Tayyip Bey’le Berat Albayrak arasında çok özel bir hukuk, derin, kuvvetli bir bağ vardır. Onlar kayınpeder/damattan çok baba oğul gibidirler.” yazdı.

HERGÜN GÖRÜŞÜYORLAR

Faizin yüzde 19, doların 8,20 seviyesinde bulunduğu Türkiye ekonomisiyle alakalı da kayınpeder-damat temasının olduğunu ifade eden Yılman, “Birbirine derin duygular besleyen baba oğul, ömrü billah küs kalır mı? Bu yöndeki söylentilerin tamamı palavradan ibaret. Kaldı ki Cumhurbaşkanı, İstanbul’da olduğu zamanlar neredeyse hemen her gün görüşüyorlar. Hatta ve hatta başta ekonomi olmak üzere birçok konuda da fikir alış verişinde bulunuyorlar. Bazı çevreler üzülecek belki bunu duyunca ama Sayın Cumhurbaşkanı, Berat Bey’in fikirlerine, öngörülerine sanıldığından daha fazla değer vermiştir ve bu yaklaşımı da asla değişmeyecektir!” ifadelerini kullandı.

DAMAT DIŞARIDAN DA ETKİLİ OLUYOR

Yılman, Albayrak’ın kabineye dönmeyeceğini ancak AKP Hükumeti politikalarına müdahale etmeye devam edeceğini şöyle anlattı: “Albayrak’ın olası kabine revizyonu veya ekonomi başta olmak üzere Erdoğan’ın plan ve programlarında etkili olmayacağı anlamına da gelmez.”

ALBAYRAK’A YAKIN İSİMLER GELİYOR

Yılman’ın yazısında belirttiği damat-kayınpeder görüşmesi son günlerdeki görevden almalar ve atamalarda kendini gösteriyor. Berat Albayrak’a uzak isimleri görevden alan Erdoğan, yerlerine Albayrak’a yakın isimleri atıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun Albayrak ile çok sıkı arkadaşlıkları olduğu kaydediliyor.

Erdoğan ve Albayrak neredeyse her gün ekonomiyi konuşuyor! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder