1 Nisan 2021 Perşembe

ABD’de çifte saldırı: Biri çocuk 6 kişi öldü 3 kişi de yaralandı

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. 3 kişi yaralandı. California eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda ise 1’i çocuk 4 kişi öldü.

BOLD – Washington DC Polisi, kentin güneydoğusundaki Congress Heights metro istasyonu yakınlarında dün düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin hastanedeki tedavisinin ise sürdüğünü kaydetti.

Polisin ilk paylaştığı verilerde 2’si ağır, 4 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Polisin olaya ilişkin soruşturması sürerken saldırgan veya saldırganlara ilişkin bilgi paylaşılmamıştı.

BİRİ ÇOCUK 4 KİŞİ ÖLDÜ

ABD’nin California eyaletine bağlı Orange kentindeki bir iş merkezinde meydana gelen silahlı saldırıda, 1’i çocuk 4 kişinin öldüğü bildirildi.

ABD basınına yansıyan haberlere göre Orange polisi, bir iş merkezine yapılan saldırıda birçok kişinin silahla vurulduğunu; ilk belirlemelere göre 1’i çocuk, 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Olay yerine gelen polisle çatışan saldırgan, yaralı yakalandı.

Polisin olaya ilişkin soruşturması sürerken yaralı sayısına ilişkin detaylı bilgi paylaşılmadı.

SİLAHLI SALDIRILAR VE TOPLU KATLİAMLARDA ARTIŞ

ABD’de ateşli silahlarla işlenen saldırıları takip eden ‘Gun Violence Archive’ adlı sivil toplum örgütünün hesaplamalarına göre ülkede 1 Ocak’tan 1 Nisan’a kadar 119 ‘toplu saldırı’ yaşandı. Sivil toplum örgütünün sınıflandırmasına göre ‘toplu saldırı’ tek bir olayda saldırgan hariç en az dört veya daha fazla kişinin vurulduğu veya öldürüldüğü saldırılar olarak tanımlanıyor. Bu saldırılarda toplamda 141 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Yine aynı dönemde ABD’de 8 ‘toplu katliam’ yaşandı. Sivil toplum örgütünün sınıflandırmasına göre ‘toplu katliam’ tek bir olayda saldırgan hariç en az dört veya daha fazla kişinin öldürüldüğü saldırılar olarak tanımlanıyor. Bu 8 saldırıda 48 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Rusya ve İtalya arasında casusluk krizi: İki Rus diplomata sınır dışı

ABD’de çifte saldırı: Biri çocuk 6 kişi öldü 3 kişi de yaralandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder