2 Nisan 2021 Cuma

Mehmet Ocaktan: AKP ile yolsuzluk sıradanlaştı, meşrulaştırıldı!

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası şiddetle AKP’yi savunan Mehmet Ocaktan’dan yıllar sonra bir itiraf geldi. Ocaktan “Ama bir gerçek var ki AK Parti ile birlikte yolsuzluk işleri daha da derinleşti ve sıradan bir olay haline dönüştü. Hatta öyle ki, eskiden de yolsuzluk ve rüşvet vardı, benzeri fetvalarla bu kirli işler bir bakıma meşrulaştırıldı” dedi.

BOLD – AKP’de milletvekilliği de yapan Ocaktan, Karar gazetesindeki köşesinde lüks otomobilde kokain alemi yapan AKP büro elemanı Kürşat Ayvatoğlu konusunu yazdı. ‘Hedef buysa eserinizle övünebilirsiniz’ başlıklı yazısında AKP’ye sert eleştiriler yönelten Ocaktan, şu tespitlerde bulundu:

ÇARPIK GÜÇ İLİŞKİLERİ

“Ama son dönemde AK Parti bağlamında yaşanan çarpık güç ilişkileri ve ahlaki çürüme özellikle dindarlar açısından hüzün verici bir tabloya işaret ediyor. Malum AK Parti Genel Merkezi’nde büro elamanı olarak çalışan Kürşat Ayvatoğlu adlı büro elamanının lüks bir araç içindeki kokain aleminin görüntüleri ibret verici bir manzarayı ortaya çıkardı. Elbette bir kişinin uyuşturucu ya da başka bir şey kullanması üzerinden ahkam kesmek doğru bir yaklaşım olmaz, bu bireysel bir durumdur, dolayısıyla biz yargılama makamı olamayız.”

ÇÜRÜME BÜTÜN DİNDARLARI TÖHMET ALTINDA BIRAKIYOR

“Sorgulanması gereken; dini ve ahlaki hassasiyetleri önemsediğini sandığımız bir partinin artık yolsuzluklara, usulsüzlüklere ve ahlaki yozlaşmalara ilişkin söyleyecek bir sözünün olmamasıdır. Çünkü bu çürüme, aynı zamanda bütün dindarları töhmet altında bırakan bir durumdur. AK Parti’ye iktidardan nemalanmak için geldiğini adeta övünerek anlatan bu genç adamın şu sözleri gerçekten düşündürücüdür: Benim durumumda yüzlerce genç var, bir çoğu nüfuzlu ailelerin çocukları.”

AKP YOLSUZLUK VE ÇÜRÜMÜŞLÜKLE ANILIYOR

“Peki bu duruma şaşırdık mı? Elbette hayır, çünkü hukuku, hakkaniyeti, liyakati ve ahlaki ilkeleri çoktan temel ilkeleri arasından çıkaran bu parti, ne yazık ki epey bir süredir yolsuzluk ve çürümüşlükle birlikte anılır hale gelmiştir. Her ne kadar parti yöneticileri bu ahlaki çürümeyi görmezden gelerek, “CHP’deki taciz-tecavüz skandallarını da görelim” diyerek esaslı bir özeleştiri yapmak istemeseler de AK Parti içindeki çürümüşlüğün çığırından çıktığını ne yazık ki ortadan kaldırmaya yetmiyor.”

Mehmet Ocaktan: AKP ile yolsuzluk sıradanlaştı, meşrulaştırıldı! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder