1 Nisan 2021 Perşembe

Yargıda ‘Altun’ dönem: Kararını beğenmedikleri hakimi hedef aldılar

CİMER Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun’un, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla dava açtığı vatandaş beraat etti. Altun’un avukatı, beraat kararı veren hakime tepki gösterdi. Eşinin aleyhine karar çıkmasına kızan Fahrettin Altun da yargıyı hedef aldı.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı İletişim (CİMER) Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, konusu olduğu haberin altına, “İslam’la ilgileri yok bu aç köpeklerin” yazdığını iddia ettiği bir kişiye dava açtı. Mahkeme, Fatmanur Altun’un başvurusunu değerlendirip sanığın beraatine karar verdi. Mahkeme hakimi, “İfade sahibi sanığın dosyaya yansıyan kimliğinin kamu davasının konusunu oluşturan iddia çerçevesinde herhangi bir özellik barındırmadığını” belirtti.

KARANLIK ZİHNİYETİN KÖTÜCÜL FİİLİ

Altun’un avukatı Sezgin Tunç, beraat kararı veren hakimi adeta tehdit etti. Tunç, “İdari, hukuki ve cezai tüm yolları sonuna kadar kullanacağız” dedi. Sosyal medyadan açıklama yapan Tunç, “Bir karanlık zihniyettin kötücül bir fiiliyle karşı karşıyayız yine. Bu karar hakkında elbette tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Kararı veren hakim hakkında da idari, hukuki ve cezai tüm yolları sonuna kadar kullanacağız” dedi.

ÖZ YURDUNDA GARİPSİN ÖZ VATANINDA PARYA!

Fatmanur Altun da karara ilişkin yaptığı açıklamada, “İslam’la ilgileri yok bu aç köpeklerin, ifadesi hakaret değilmiş. Ayrıca bu ifadenin ‘olgusal temeli’ varmış. Yani, ‘deney/gözlemle doğrulanabilecek kadar doğru’ bir ifade imiş. ‘Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya.’ Söyleyecek başkaca da söz bulamıyorum. Çok ama çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR!

Eşinin aleyhine karar verilmesinden bir gün sonra açıklama yapan Fahrettin Altun da yargıyı hedef aldı. Altun, “Demokrasi, insan hakları ve adalet idealleri doğrultusunda, elbette bağımsız Türk yargısı içine sızan, adaletin tesisi ve temini için çalışmak yerine ideolojik körlükle, örgütsel saiklerle ve vesayet hevesiyle hareket eden unsurlarla mücadele edeceğiz. Adalet mülkün temelidir” ifadelerini kullandı.

 

Yargıda ‘Altun’ dönem: Kararını beğenmedikleri hakimi hedef aldılar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder