3 Nisan 2021 Cumartesi

Katar’lı zenginlere ‘lüks çadırla’ doğayı yağmalatacak teklif

AKP’li milletvekillerinin ‘Turizmi Teşvik’ adı altında TBMM’ye getirdiği yasa teklifinden doğayı yağmalayacak maddeler çıktı. Yasa değişikliğiyle Katar zenginlerine yönelik lüks çadır alanları kurulmasına imkan verilecek.

BOLD – Yasa teklifinde yer alan ve kıyılarla doğal alanlarda turizm amaçlı ‘lüks çadır’ alanlarının oluşturulmasını öngören maddelerin Katarlı zenginlerin isteği üzerine hazırlandığı iddia edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Komisyonda söz alan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, yasa teklifinde “Denize kıyısı olan ilçelerin herhangi bir yeri Turizm Bakanlığı’nca turizm alanı olarak belirlenir ve oralarda lüks çadırlar kurulabilir” maddesinin yer aldığını belirterek, “Lüks çadır” ifadesiyle Katarlı zenginler için oluşturulacak lüks çadır yerlerinin tarif edildiğini söyledi.

LÜKS ÇADIRLA KATAR’LILARI MI SERİNLETECEKSİNİZ

Alban, “Şimdi bizim oralara lüks çadır turizmini getirerek, lüks çadır kurdurarak, siz, Katar Araplarını serinde mi yaşatacaksınız? Ormanların talan edilmesi, yağmalanması ve ağaçların kesilmesi oradaki ekolojinin bozulması demektir” ifadelerini kullandı.

Doğaya Arap çadırıyla yağma

KATAR SEVDASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükumetinin Katar sevdası bitmiyor. Katar’ın uçak hediye ettiği Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tank palet fabrikasını Katar’a sattı. Kanal İstanbul’dan Katar Şeyhi’nin annesine araziler satıldı. Borsa İstanbul’un yüzde 10 hissesi Katar’a satıldı. Antalya Limanı Katar’a verildi.

Merkez Bankası’na Saray torpiliyle atanan Ertan Aydın açıköğretimli çıktı

Katar’lı zenginlere ‘lüks çadırla’ doğayı yağmalatacak teklif yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder