1 Nisan 2021 Perşembe

Akşener’den Bahçeli’ye: Çok yorgun evine dönüp dinlenmeli

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisine iki kez ‘evine dön’ diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye aynı sözlerle çağrıda bulundu. HDP’yle ilgili kararı nedeniyle Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını isteyen Bahçeli’ye cevap veren Akşener, “Kendisini evine dönmeye davet ediyorum. Çok yorgun. Evinde dinlenmeli” dedi.

BOLD – İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya’da yaptığı esnaf ziyareti sırasında Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesine yönelik sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AYM’nin HDP iddianamesini Yargıtay Başsavcılığına iade etmesi sonrası “HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez” diyen Bahçeli’ye yanıt veren Akşener, “AYM raportörünün iddianameyi geri gönderdiğine dair bilgim var. Buradan baktığını zaman normal bir prosedür gibi görünüyor. Sayın Bahçeli sürekli olarak, ‘hadi hadi kapatın kapatın’ dediği için muhtemelen yaptığı baskı yüzünden Cumhuriyet Başsavcısı çok hızlı hazırlamış, eksiklikler olmuş. Muhtemelen bunlar yeniden gözden geçirilecektir” dedi.

ERDOĞAN ÜZÜLMESİN DİYE TAŞLAMAYA BAŞLADI

Bahçeli’nin AYM’nin kapatılması çağrısının Tayyip Erdoğan’ın ikinci kez cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgisi bulunduğunu savunan Akşener, şunları söyledi: “Burada dikkatimi çeken şey şu. Bu geri gönderilmenin üzerinden sayın Bahçeli ikinci kere Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasına dair bir hızlı salvoda bulundu, tehditler savurdu. Sayın Bahçeli, çok mübarek bir isim olarak tanımladığı, muhterem bir isim olarak tanımladığı ve 2023’te Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiği sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin ikinci defa, yani Anayasa ile ilgili bir sorun olduğu ve ikinci defa seçilip seçilmeyeceği konusunda Türkiye’de hukukçular ikiye bölünmüş durumda. Böyle bir pozisyonda çok muhterem ve çok mübarek kabul ettiği Cumhurbaşkanı adayının üzülmesini muhtemelen istemediği için, ne olur ne olmaz diye bugünden Anayasa Mahkemesi’ni taşlamaya başladı.”

ÇOK YORGUN EVİNDE DİNLENMELİ

“Ama bunları bir tarafa koyarsak, bu tür çok üst perdeden ve racon kesen açıklamaların hukuka, demokrasiye, insan haklarına, 150 yıllık demokrasi tarihimize uymadığını söyleyebilirim. Son hadiselere baktığımız zaman ben kendisinin bir yakın kardeşinin kız kardeşi olarak kendisini eve dönmeye davet ediyorum. Çok yorgun olduğunu anladım. Evinde dinlenmeye davet ediyorum.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinden ayrılarak yeni parti kuran ve CHP ile “millet ittifakı” içinde yer alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e iki defa “evine dön” çağrısı yapmıştı.

HSYK’da fişlediği ihraç hakimin davasını Danıştay’da reddetti

Akşener’den Bahçeli’ye: Çok yorgun evine dönüp dinlenmeli yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder