31 Mart 2021 Çarşamba

Yerli ve milli iptal: 1.447 kişinin iş umudu başlamadan bitti

Türkiye’de 4 milyon resmi işsiz bulunurken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 44 şirketin teşvik belgesini iptal etti. Tamamı yerli sermayenin talep ettiği bu teşvikler verilseydi bin 447 kişiye istihdam sağlanacaktı.

BOLD – Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre 1 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında 44 yerli firmaya verilecek destekler iptal edildi. İşçilerin sigortasının devlet tarafından ödenmesi, Katma Değer Vergisinden muafiyet, Gümrük Vergisi muafiyetini içeren teşvikler başlamadan bitti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta yerli ve milli vurgusu yaparken, eski Başdanışmanı Mustafa Varank’ın bakanlık yaptığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca 44 yerli firmanın talebini geri çevirdi. İptal nedenleri ise boş bırakıldı.

902 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAKTI

İstanbul, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Bursa gibi şehirlerinde aralarında bulunduğu 44 şirket kurulum talebi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca geri çevrildi. Yatırım için Bakanlığa başvuran yerli şirketler 902 milyon 832 bin lira sabit yatırım yapmayı taahhüt etmişti. Yine bu firmalar teşvik almış olsalardı 1.147 kişiyi işe alacağını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bildirmişti.

TEKSTİL ATÖLYESİ DE VAR ELEKTRİK SANTRALİ DE

Bakanlığın reddettiği ve kurulması planlanan işletmeler içerisinde tekstil atölyesi, ayakkabı imalathanesi, ambalajlama fabrikası, sebze ve meyvelerin işlenmesi ve saklanması tesisleri, elektrik üretim santrali, çimento fabrikası bulunuyor.

Yerli ve milli iptal: 1.447 kişinin iş umudu başlamadan bitti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder