23 Nisan 2021 Cuma

2 milyar dolarlık Thodex vurgununa Kripto Tosuncuk Faruk Fatih Özer kaçtıktan sonra operasyon

391 bin kripto para sahibinin mağdur olduğu Thodex’e polis operasyon düzenledi. Kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık kripto parayla kaçmasının ardından yapılan operasyonda 62 kişi gözaltına alındı. Firari 16 zanlının da yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

BOLD – Kripto para Borsası Thodex soruşturmasında İstanbul merkezli 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 78 kişiden 62’si yakalandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının  yürüttüğü soruşturmada dün şirket merkezinde dijital materyallere el konulmuştu. Bugün ise şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlılardan 62’si yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.

Son günlerde para transferlerinde sorun yaşanan kripto para platformu (borsası) Thodex’in internet sitesi 21 Nisan’da işleme kapatılırken, yatırımcıların hesaplarına erişim kesildi. Borsanın kurucusu Faruk Fatih Özer’in 19 Nisan’da İstanbul Havalimanından Arnavutluk’a kaçtığı tespit edildi. Yaklaşık 391 bin olarak tahmin edilen mağdurların 2 milyar dolara yakın kripto varlığının dolandırıldığı belirtiliyor.

İŞ BİRLİĞİ YAPACAKMIŞ

Öte yandan Faruk Fatih Özer ise şirketin internet sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden dün yaptığı açıklamada hesaplarındaki anormal dalgalanma nedeniyle işleme geçici kapatıldığını; şüpheli durumdaki kullanıcı hesapları netleşince ödemelerin yapılacağını iddia etti. Özer, dün son olarak ise Türkiye’ye dönerek yetkililerle ş birliği içinde olacağını öne sürdü.

Sahur sonrası Bylock operasyonu

2 milyar dolarlık Thodex vurgununa Kripto Tosuncuk Faruk Fatih Özer kaçtıktan sonra operasyon yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder