20 Nisan 2021 Salı

DSÖ’den 25-59 yaş arası için uyarı: Hastaneye yatışlar endişe verici şekilde arttı

Dünya Sağlık Örgütü, son dönemde 25-59 yaş arası koronavirüs vakalarının ve hastaneye yatışların endişe verici şekilde arttığını açıkladı.

BOLD – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Tedros Ghebreyesus, dünya genelinde 25-59 yaş arasında Kovid-19 vakalarının ve bu vakalar arasında ağır semptomlar gösterenlerin oranının endişe verici şekilde arttığını söyledi.

Dünya genelinde Kovid-19 kaynaklı ölümlerin sayısının 3 milyonu geçmesinin ardından Pazartesi akşam saatlerinde videokonferans yöntemiyle basın toplantısı düzenleyen Ghebreyesus, geçen hafta koronavirüs vakalarının artmaya devam ettiğini ve 5,2 milyondan fazla vaka bildirildiğini hatırlattı. “Bu, şimdiye kadar bir haftada bildirilen çok vaka sayısıydı.” dedi.

Ghebreyesus, küresel çapta 25-59 yaş arasında da koronavirüs vakalarının ve hastalığı ağır geçirenlerin, hastaneye yatışların arttığını belirtti. Yeni ortaya çıkan mutasyonların ve gençlerin sosyalleşmesinin buna yol açtığını söyledi.

Dünya genelinde 832 milyon doz Kovid-19 aşısı uygulandığı bilgisini veren Ghebreyesus, “Ancak bunların yüzde 82’den fazlası, yüksek veya üst-orta gelirli ülkelere gitmişken, düşük gelirli ülkeler yalnızca yüzde 0,2 oranında aşıya ulaştı.” dedi.

Rus turistler için Türkiye defteri kapandı mı?

DSÖ’den 25-59 yaş arası için uyarı: Hastaneye yatışlar endişe verici şekilde arttı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder