24 Nisan 2021 Cumartesi

‘Tanımıyorum’ dediği fotoğraftaki üçüncü kişi Soylu’nun yeğeni çıktı

2 milyar dolarlık kripto parayla kaçan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun makamında çektirdiği fotoğraftaki üçüncü ismin kimliği belli oldu. Fotoğrafta yer alan Berk Işık’ın Soylu’nun yeğeni olduğu ortaya çıktı.

BOLD – Kripto para borsası Thodex’in sahibi Fatih Faruk Özer’in adının karıştığı 2 milyar dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili çarpıcı bir bilgi daha gündeme geldi.

2 milyar dolarlık kripto para vurgunu sonrası Arnavutluk’a kaçtığı belirlenen Faruk Fatih Özer’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan fotoğrafları gündeme gelmişti. Özer’i tanımadığını söyleyen Çavuşoğlu, Thodex kurucusuna MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın eşlik ettiğini açıklamıştı. Çavuşoğlu’nun sözlerinin ardından MHP’li milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın Thodex kurucusu Özer ile Hoppara isimli ortak şirket kurdukları ortaya çıkmıştı.

Özer ile fotoğrafı ortaya çıkan Süleyman Soylu ise “İlgili şahıs Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019’da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklaması yapmıştı. Soylu’nun ‘yazılımcı gençler’ dediği Thodex’in sahibi Faruk Özer ile olan fotoğrafında yer alan üçüncü kişinin Hasan Berk Işık olduğu ortaya çıktı. Berk Işık’ın Soylu’nun kız kardeşi Fatma Soylu Işık’ın oğlu olduğu kaydedildi.

Berk Işık’ın sosyal medya hesabında SS plakalı lüks spor arabayla verdiği poz dikkat çekti.

Bakanlarla kriminal pozlar

‘Tanımıyorum’ dediği fotoğraftaki üçüncü kişi Soylu’nun yeğeni çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder