24 Nisan 2021 Cumartesi

İllegal yollarla kaçırılmak istenen Hizmet Hareketi gönüllüsüne BM sahip çıktı

Görev yaptığı ülkelerde adeta Türk büyükelçiliklerinin kültür ateşesi gibi çalışmalarda bulunan öğretmen Halil Hardal, Türkiye’ye illegal yollarla kaçırılmak istenirken Kuveytli yetkililer ve BM tarafından korumaya alınarak İsviçre’ye gönderildi. İşte Halil Hardal’ın kendi anlatımıyla kaçırılma hikayesi… 

BOLD – Kırgızistan, Rusya, Bulgaristan, Moritanya ve son olarak Kuveyt’te Gülen Hareketi’nin okullarında görev yapan Halil Hardal adeta Türk büyükelçiliklerinin kültür ateşesi gibi çalışmalarda bulundu. Her zaman büyükelçilerin ve Milli Eğitim Bakanlarının takdirini topladı ancak 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Gülen Hareketi gönüllülerine yönelik cadı avı Kuveyt’te bulunan Halil Hardal’a kadar uzandı.

İBRAHİM KALIN İSMİNİ GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Kuveyt Büyükelçisi’ne ismini referans ile gönderdiği Hardal’ın Türkiye’ye iadesi istendi. Türkiye’ye illegal yollarla kaçırılmak istenen Hardal’a Kuveytli yetkililer ve BM sahip çıktı korumaya alarak İsviçre’ye gönderdi.

1990’DEN BERİ GÖREV YAPIYOR

1990 yılından beri Gülen Hareketinin yurtdışındaki okullarında görev yapan Halil Hardal, 15 Temmuz öncesine kadar görev yaptığı okulların Türkiye adına katkılarını 15 Temmuz sonrasında yapılan karalama çalışmalarının ve Gülen Hareketi okullarının çalışanlara kaçırılma girişiminin şahidi olarak yaşananları Der Puls’a anlattı. Ayrıntılar Der Puls’ta.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RPOS5DQCMEE
https://www.boldmedya.com/2021/04/24/abd-baskani-biden-1915-olaylarina-soykirim-dedi/

İllegal yollarla kaçırılmak istenen Hizmet Hareketi gönüllüsüne BM sahip çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder