22 Nisan 2021 Perşembe

İstihdama göre ‘Almanya bizi kıskanmıyor’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Avrupa bizi kıskanıyor” sözlerini Almanya ile Türkiye’nin istihdam verileri yalanladı. Avrupa İstatistik Kurumu verilerine göre Almanya’da her 100 kişiden 80’i bir iş sahibi ve çalışıyor. Türkiye’de ise 100 kişiden 51’i istihdam ediliyor.

BOLD – Eurostat verilerine göre 2020 yılında Avrupa’da 17 Avrupa ülkesi içerisinde işsizliğin en fazla olduğu, istihdamın ise en az olduğu ülke Türkiye. En fazla istihdamda yüzde 82,5 ile İsviçre olurken, ikinci sırada İsveç’te istihdam yüzde 80,8.

ALMANYA’DA 100 KİŞİDEN 80’İ ÇALIŞIYOR

Türkiye ile aynı nüfusa sahip Almanya’da ise istihdam oranı yüzde 80,1. Başka bir deyişle Almanya’da her 100 kişiden 80,1’inin maaşlı bir işi bulunuyor. Geriye kalan yüzde 19,9’luk kitlenin içerisinde ise öğrenciler, işsizler ve göçmenler bulunuyor.

ROMANYA, SIRBİSTAN VE YUNANİSTAN TÜRKİYE’DEN İYİ

AKP’lilerin ‘Almanya bizi kıskanıyor’ dediği Türkiye’de ise 100 kişiden 51’i bir işte çalışıyor. 49 kişi ise işsiz ve öğrencilerden oluşuyor. Nüfus olarak az olan Romanya, Yunanistan, Sırbistan gibi ülkelerdeki istihdam oranı da Türkiye’nin çok üzerinde seyrediyor.

Kripto Tosuncuk vakası: 2 milyar dolar battı 3.3 milyon Coin yatırımcısı şokta

İstihdama göre ‘Almanya bizi kıskanmıyor’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder