22 Nisan 2021 Perşembe

Erdoğan’a istediği yetkiyi veren Türkiye 128 milyar dolarını arıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi iş insanları başta olmak üzere toplumun her kesiminden faiz ve kurla mücadele adına yetki isteyen Erdoğan’ın mücadele planı hiçbir işe yaramadı. Bugün faiz yüzde 19, euro da 10 lira. Yetkiyi alan Erdoğan ise kayıp rezervin varlığını reddederek sorumluluktan kaçıyor.

BOLD – 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi Adana’da sanayici ve iş adamlarına seslenen Tayyip Erdoğan, “Bu kur filan, bunların hiçbirisi bizim geleceğimizi belirleyen şeyler değil. Bizim geleceğimizi, biz belirleyeceğiz. 24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” dedi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN KÖTÜSÜ

Seçimden yaklaşık 1.5 ay sonra rekor üstüne rekor kıran dolar 6.51 liradan kapattığı haftanın açılışında yine rekorla döndü. Dolar 7.22’yi görürken euro da 8 liraya dayandı.

Bu tarihten sonra kur atakları rutin haline geldi. O dönem Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yönetimindeki ekonomi Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemine girdi.

Faiz artıran ve bunun gerekliğini savunan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı ve yerine faiz indirimlerinin uygulandığı dönemi temsil eden Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın desteklediği Murat Uysal getirildi.

Yükselen kurun ateşini söndürmek için yapılan satışlarla Merkez Bankasının (TCMB) rezervleri eritildi. Tehlikenin farkına varan Erdoğan, TCMB’nin başına, damadına rağmen Naci Ağbal’ı getirdi. Tarihi faiz artırımlarıyla kuru dengeleyen Ağbal’ın ömrü da uzun olmadı.

KUR DA FAİZ DE PATLADI

Muhalefet bugün afişlerle eritilen 128 milyarın nerede olduğunu sorarken, Erdoğan paranın varlığını inkar ederek sorumluluk almaktan kaçınıyor. Son seçimlerde halktan istediği yetkiyi alan Erdoğan’ın kur ve faizle mücadele planı hiçbir işe yaramadı. bugün Politika faizi yüzde 19, euro da 10 lira.

Emniyet’in cepten yaptığı siyaset kokan skandal paylaşımına tepki yağdı

Erdoğan’a istediği yetkiyi veren Türkiye 128 milyar dolarını arıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder