21 Nisan 2021 Çarşamba

AKP’de hayaller 82 milyona vize serbestisi gerçekler devlet imkanıyla insan kaçakçılığı

AKP hükumetinin son yıllarda Türkiye’yi düşürdüğü nokta gri pasaportlu insan kaçakçılığı skandalıyla tekrar gün yüzüne çıktı. Türkiye ile Avrupa Birliği, 2016’da Türk vatandaşlarına vize serbestisi tanıma konusunda anlaşmıştı. Beş yılda Türkiye gerilerken vize serbestisi rafa kalktı. Vizesiz Avrupa hayalini AKP’li Yeşilyurt belediyesi 10 bin euro karşılığında insan kaçırarak gerçekleştirdi.

BOLD ANALİZ

AKP’de Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı sırasında Türkiye ile AB arasında vize muafiyetine ilişkin mutabakat sağlanmıştı. AB, Türkiye’de kanunlardaki “terör” tanımının değiştirmesi, mülteci anlaşmasını hayata geçirme ve göçmen akışını durdurması karşılığında Türk vatandaşlarına Avrupa’da vize serbestisi getirme vaadinde bulundu. Türkiye ile AB arasında varılan anlaşma çerçevesinde Türkiye, Yunanistan’a girmeye çalışan mültecileri de geri alacaktı. Karşılığında, AB Türkiye’ye altı milyar avro verecek, Türkiye ise AB’nin istediği ve içinde insan haklarına dair de pek çok kriterin yer aldığı 72 şartı yerine getirecekti

Türkiye, vize muafiyeti için AB’nin koyduğu 72 şarttan 67’sini yerine getirdi. AB Komisyonu da yayınladığı raporla kayıtlara geçirdi.

VİZESİZ AVRUPA HAZİRAN 2016’DA BAŞLAYACAKTI

Gelişmelerin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mart 2016’da, Avrupa Birliği ile varılan mutakabat sonucunda da Haziran ayında Avrupa Birliği ülkelerinde vize muafiyetinin başlayacağını duyurdu.

Ancak işler Davutoğlu’nun istediği gibi gitmedi. Erdoğan, Davutoğlu’nun partideki yetkilerini kıstı. Partide etrafındaki çemberin daraldığını gören Davutoğlu da 22 Mayıs 2016’da başbakanlıktan istifa etmek zorunda kaldı.

TÜRKİYE OHAL İLE AB’DEN UZAKLAŞTI

Ardından ise Türkiye’de 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen darbe girişimi sonrasında AKP iktidarı antidemokratik şekilde Olağanüstü Hal(OHAL) ve KHK’larla adeta hukuku rafa kaldırdı. Türkiye’de onbinlerce kişi düşüncesinden dolayı tutuklanırken, demokrasi ve hukuk devleti zemini dinamitlendi. Antidemokratik KHK rejimi ile Türkiye AB hedefinden uzaklaşırken Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemiyle tek adama dönüştü. AB ile ilişkiler adeta askıya alındı. Erdoğan’ın mültecilere sınır kapılarını açması krize dönüşürken Yunanistan’la Doğu Akdeniz’de yaşananlar gerilimi artırdı. AKP iktidarı, AB’ye üyelik hedefinden iyice uzaklaştı.

VİZESİZ AVRUPA HAYALİNİ AKP’Lİ BELEDİYE GERÇEKLEŞTİRDİ!

Yaşananlar sonrası Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa hayalini AKP’li Yeşilyurt belediyesi 10 bin euro karşılığında devlet onaylı gri pasaportla insan kaçırarak hayata geçirdi!

Aile Bakanlığına atanan Derya Yanık’tan MHP liderine olay sözler: Bahçeli çapsızdır

 

AKP’de hayaller 82 milyona vize serbestisi gerçekler devlet imkanıyla insan kaçakçılığı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder