21 Nisan 2021 Çarşamba

Kayıp 128 milyar dolar sorulunca Erdoğan: Kim ne kadar döviz aldı diye sormak suç

Muhalefetin Merkez Bankasının kaybolan 128 milyarını sormasına tepki gösteren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Kim ne kadar döviz aldı gibi bir soru hukuk olarak suç teşkil eder” dedi. Erdoğan’ın sözleri dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın 17 Aralık sürecinde söylediği “Dolarları kim aldı?” sözlerini hatırlattı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında Merkez Bankasının kaybolan 128 milyar dolarıyla ilgili konuştu.

128 milyar doların önemli bir kısmının Merkez Bankasında olduğunu savunan Erdoğan, “128 milyar dolar ne buhar olmuştur ne de birilerinin cebine girmiştir. Ekonominin aktörleri ve vatandaşımız arasında dolaşıma girmiş, yer değiştirmiştir ve önemli bir kısmı Merkez Bankası’na geri dönmüştür” dedi. Türkiye’nin büyük şirketlerden hangilerinin döviz borcu pozisyonlarını kapattıklarının belli olduğunu ancak bunları kendilerinin söylemesinin doğru olmayacağını kaydeden Erdoğan, “Kim, ne zaman, ne kadar miktarda döviz aldı, altın aldı gibi bir soru, mantıksız olmasının ve hukuki olarak suç teşkil etmesinin ötesinde, doğrudan milleti suçlamaktır” ifadelerini kullandı.

DOLARLARI KİM ALDI?

Erdoğan’ın “Kim ne kadar döviz aldı gibi bir soru hukuki olarak suç” sözleri 17 Aralık yolsuzluk soruşturması sırasında İçişleri Bakanı olan Efkan Ala’nın “Şimdi ben bir şey soruyorum, doları kim aldı? Bir şey söylüyorsam sadece şüpheyle değil elimde belgeler var” beyanını hatırlattı. Ala, 17 Aralık soruşturması öncesinde piyasadan dolar çekildiği iddiasında bulunmuştu. Ala, elindeki belgeleri hiç açıklamazken dönemin Merkez Bankası, operasyon öncesi bankalarda tutulan döviz mevduatında ciddi bir artış yaşanmadığını açıklamıştı.

AKP’de hayaller 82 milyona vize serbestisi gerçekler devlet imkanıyla insan kaçakçılığı

Kayıp 128 milyar dolar sorulunca Erdoğan: Kim ne kadar döviz aldı diye sormak suç yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder