22 Nisan 2021 Perşembe

Almanya’dan AKP’li belediyenin gri pasaportlu insan kaçakçılığına dava

AKP’li Yeşilyurt Belediyesinin “Çevreye duyarlı bireyler yetiştirme projesi” adı altında 43 kişiyi gri pasaportla kaçırması olayıyla ilgili Almanya’da başlatılan soruşturma davaya dönüştü. Hannover Savcısı Klinge, olaya karışan bir kişi hakkında dava açıldığını belirtti. Dava açılan kişinin Ersin Kilit olduğu öne sürülüyor.

BOLD –  Hannover Savcısı Thomas Klinge, söz konusu kişileri gri pasaportla Türkiye’den Hannover’e getiren bir kişi hakkında soruşturma başlatıldığını ve hakkında dava açtığını kaydetti.

Evrensel’e konuşan Savcı Klinge, “Söz konusu kişi, toplam 53 kişi için bazı projelere katılma ve 90 gün Almanya’da kalması amacıyla vize başvurusunda bulunmuş. Bu kişilerin 46’sı Almanya’ya geldi. İfade edilen projenin hayata geçirilmediğini tespit ettik. Gelen 46 kişiden 5’i Almanya’da iltica başvurusunda bulundu. Diğerleri hakkında hiçbir bilgi yok. Davadaki delillere bağlı olarak hakkında dava açılan kişi hapis cezası da alabilir” dedi.

Türkiye’den gri pasaportla “Projelere katılma” adı altında insan kaçakçılığı yapıldığı şüphesi içinde olduklarını belirten Savcı Klinge, bütün bunların yakında başlayacak dava sonrasında netleşeceğini ifade etti. Savcı, gri pasaportla insan getirenlerle Türkiye’deki hükümet arasında bir bağlantı olup olmadığı yönündeki soruya ise “Bu konuda bir bilgiye sahip değiliz” cevabı verdi.

Kilit’e sahte evrak düzenlemek, evrakta sahtecilik, yabancılar kanununu ihlal ve uluslararası insan ticareti suçlamalarının yöneltildiği belirtiliyor.

Malatya’nın AKP’li Yeşilyurt Belediyesinin gri pasaportla Almanya’ya götürdüğü 43 kişi Türkiye’ye geri dönmemiş, olayın ortaya çıkmasının ardından pek çok belediyenin benzer şekilde 5-10 bin euroya insan kaçırdığı gündeme gelmişti.

Bahçeli’ye ‘çapsız’ diyen yeni Aile Bakanı Derya Yanık’a MHP’den alkış yok

Almanya’dan AKP’li belediyenin gri pasaportlu insan kaçakçılığına dava yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder