20 Nisan 2021 Salı

Görgüsüzlük, şatafat ve nepotizm: 17 maaşlı Mehmet İlker Aycı kimdir

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın prensleri arasında yer alan THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet İlker Aycı, Saray’a yakın diğer AKP’liler gibi birçok yerden maaş aldığı ortaya çıktı. İşte 17 maaşlı Aycı’nın kariyeri…

BOLD ANALİZ – Kâr eden THY’yi iflasa sürükleyecek kadar zarar ettiren AKP’li Mehmet İlker Aycı, THY batmaya yüz tutmasına karşın ballı maaş almayı sürdürüyor. THY’yi iflasın eşiğine getiren Mehmet İlker Aycı kimdir? İşte, İlker Aycı ile ilgili detaylar…

ERDOĞAN’IN İBB’DEKİ EKİBİNDEN

1971 İstanbul doğumlu olan M. İlker Aycı, 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra 1995 yılında İngiltere’de Leeds Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde araştırmacı olarak bulundu. İş hayatına 1994’te başlayan Aycı, Kurtsan İlaçları A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Universal Dış Ticaret A.Ş. şirketindeki çeşitli görevler aldı.

2015’TEN BERİ THY’NİN BAŞINDA

2005 ve 2006 yılları arasında Başak Sigorta A.Ş. ve 2006 ve 2011 yılları arasında Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürlüğü, 2011 ve 2015 yılları arasında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, 2013 ve 2015 yılları arasında Dünya Yatırım Ajansları Birliği Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı görevlerini yürüten Aycı, 2015 yılı Nisan ayı itibariyle ise Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olarak seçildi.

BİR KOLTUKTA ÇOK SAYIDA KARPUZ TAŞIYOR

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevlerinin yanı sıra Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, DEİK Türk-Çin İş Konseyi, Vakıf Emeklilik A.Ş., VakıfBank Güneş Sigorta Spor Kulübü (2008 Avrupa Challenge Cup Şampiyonu) ve Türk Hava Yolları Spor Kulübü gibi kurumlarda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlık gibi görevler de üstlenmiş olan Aycı, İngilizce ve Rusça biliyor.

17 YERDEN MAAŞ ALIYOR

Türk Hava Yolları (THY) 2020 Faaliyet Raporu’nu açıkladı. Aycı’nın İhracatçı Birliğinden Futbol Federasyonuna kadar birçok şirkette yönetici olduğu ortaya çıktı. Aycı’nın 17 koltuğu bulunuyor. İhracatçı Birliğinden Futbol Federasyonuna, iş konseylerinden THY ile bağlantılı şirketlere kadar birçok birimde yöneticilik görevi bulunan Aycı, hemen her yerde de “Yönetim Kurulu Başkanı” sıfatını taşıyor. Aycı’nın 17 farklı birlik, konsey, şirket ve federasyonda aldığı görevler, THY’nin 2020 Faaliyet Raporu’nda açıklandı.

BİLAL’İN ARKADAŞLARINI THY’YE DOLDURDU

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın da mezunları arasında yer alan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Hava Yolları’na adeta damgasını vurdu. Şirketin üst ve alt kademe yöneticilerinin büyük bir bölümü bu okuldan mezun. THY’nin yönetimindeki 80’e yakın ismin, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu. THY’nin yönetim kurulu ve genel müdür seviyesindeki 4 isim ise Bilal Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşları.

KADIN YOLCUYU KALDIRIP KENDİ OTURDU

Hakkında birçok skandal bulunan Aycı’nın unutulmayan skandallarının başında THY yolcusunu yerinden kaldırıp kendi oturduğu ile ilgili görüntüler geliyor. Soysal medyada da gündem olan görüntülerde bir yolcu “Bu koltuk bozuk, sizi arkaya alacağız” denilerek yerinden kaldırıldı. Daha sonra bu koltuğa THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı oturtuldu. Kendisine yalan söylendiği için olaya tepki gösteren kadına, Aycı’nın “Şova gerek yok” diye çıkışması tepki çekti.

EŞİNİ KIRMIZI HALILARLA KARŞILATIYOR

Eşi ile yaptığı yurt dışı gezilerinde gittiği ülkedeki THY yönetimince törenlerle karşılanan ve eşi için kırmızı halılar serdirdiği ortaya çıkan Aycı’nın gittiği ülkelerde kullanması için Mercedes Maybach araçlar ve kaldığı otellerde kendisi için 10 oda tutturması medyada yer aldı. 2.5 milyon lira huzur hakkı aldığı iddia edilen Aycı’nın aldığı maaş ve primlerin ne kadar olduğu ise bilinmiyor. Eşi Tuğçe Saatman Aycı’nın yakın arkadaşları Ayşegül Palamutçu, Emre Top, Merve Sarıkaya ve İsmail Selim Eşsiz’in THY Basın Müşavirliği’nde uzman olarak işe başlaması ise tepki çekti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ayda 17 maaş alıyor

Görgüsüzlük, şatafat ve nepotizm: 17 maaşlı Mehmet İlker Aycı kimdir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder