22 Nisan 2021 Perşembe

İşçilerden 1 Mayıs resti: Çalışırken bulaşmayan korona eylemde de bulaşmaz

Salgın nedeniyle birçok ilde 1 Mayıs eylemleri yasaklandı. Bu duruma tepki gösteren işçi örgütleri ise 1 Mayıs’ta meydanlarda olacaklarını açıkladı. İşçi örgütleri, “Çalışırken bulaşmayan korona 1 Mayıs eyleminde de bulaşmaz” dedi.

BOLD – AKP’nin kongrelerine uygulanmayan tedbirler, 1 Mayıs eylemlerini yasaklamak için bahane ediliyor. İstanbul dahil birçok kentte valilikler pandemi bahanesiyle 1 Mayıs’ı yasakladı. Meslek örgütleri ve konfederasyonlar ise yasaklara rağmen 1 Mayıs’ta meydanlarda olacaklarını açıkladı.

PANDEMİ YASAKLARA GEREKÇE YAPILDI

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, “Umut Yan Yana” sloganıyla 1 Mayıs programını açıkladı. Karaköy’deki Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, pandemi sürecinde emekçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. 30 Nisan ve 1 Mayıs için yaptıkları kutlama başvurularının reddedildiğini aktaran Çerkezoğlu, “Pandemiye dair bilimin emrettiği tedbirleri almayanlar, zorunlu olmayan iş kollarında çalışmanın 28 gün durmasını reddedenler, hatta aldıkları kısıtlı tedbirleri bizzat kendileri çiğneyenler, lebalep kongrelerde halk sağlığı sorunu yaratanlar, 1 Mayıs yasaklarına pandemiyi gerekçe gösteriyor” dedi.

ÇALIŞIRKEN BULAŞMAYAN KORONA EYLEMDE DE BULAŞMAZ

1 Mayıs’ı yasaklamalara rağmen işyerlerinde kutlayacaklarını belirten Çerkezoğlu, “Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için ‘Her gün 1 Mayıs’ diyecek ve 1 Mayıs haftası boyunca taleplerimizi ifade edeceğiz. Her yer 1 Mayıs diyecek, mümkün olduğunca yaygın bir biçimde işyerlerinin önlerinde ve meydanlarda olacağız. 30 Nisan’da İstanbul Taksim’deki Kazancı yokuşunda her sene gerçekleştirdiğimiz anma etkinliğinde buluşacak, 1 Mayıs 1977 katliamında yitirdiğimiz canları anacak, tüm anma programlarımızı pandemi koşullarına uygun biçimde planlayacağız. Aynı gün ülkenin dört bir yanında, en yaygın biçimde işyerlerinde 1 Mayıs kutlamalarını ve alanlarda basın açıklamalarımızı gerçekleştireceğiz. Çalışırken bulaşmayan korona 1 Mayıs eyleminde de bulaşmaz” dedi.

CENAZEDE BULAŞMAYAN VİRÜSÜN EYLEMDE BULAŞMASI KOCA BİR YALAN

TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı da açık alanlarda mesafeyi koruyarak seslerini duyurabileceklerini ifade etti. KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, İçişleri Bakanı ve yasak kararı veren İstanbul Valisi’nin katıldığı cenaze törenini hatırlatarak, “İşte salgın bu cenazelerde yaygınlaştı” dedi. TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Tores Dinçöz ise, “Çeşitli cenazelerde virüsün bulaşmadığını ama emeğin bayramında bulaşacağı varsayımı koca bir yalandır. Emeğin bayramını kutlamak için etkinliklerimizi talep etmiyoruz, istiyoruz. Bu kararımızdır” dedi.

 

Bir AKP klasiği: Boğaz’daki yalısından ‘şükredin’ diyene var yoksula yok!

 

İşçilerden 1 Mayıs resti: Çalışırken bulaşmayan korona eylemde de bulaşmaz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder