21 Nisan 2021 Çarşamba

Bakan Muş “Bilgim vardı” deyince dezenfektan algısı bozuldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı dezenfektan yolsuzluğu nedeniyle görevden aldığı algısını yeni Bakan Mehmet Muş bozdu. Pekcan’ın yerine gelen Mehmet Muş, “Öncesinde de konuyla alakalı benim bilgim vardı. Cumhurbaşkanımız benimle paylaştı” dedi.

BOLD ANALİZ- 17-25 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına ismi karışan 4 bakanı koruyan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bakanlığına kendi şirketinden 9 milyon TL’lik dezenfektan sattığı ortaya çıkan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı cezalandırmak için görevden aldığı yorumları yapıldı.

İranlı iş adamı Reza Zarrab’tan rüşvet alan bakanları Yüce Divan’da yargılanmalarını engelleyen Tayyip Erdoğan, Pekcan’ı görevden alarak bakanlıklardaki yolsuzluklara göz yummayacağı algısı oluşturmak istedi.

ÖNCEDEN HABERİM VARDI

Ancak yolsuzluk ve usulsüzlüklere göz yumulmayacağı algısı uzun sürmedi. Pekcan’ın yerine Ticaret Bakanlığı koltuğuna oturan Mehmet Muş, Erdoğan’ın planlarını bozdu. Bir gazetecinin “Sürpriz oldu mu?” sorusu üzerine Muş, “Biz de ülkemize hizmet etme adına her zaman, her türlü göreve hazırdık, hazırlıklıydık. Öncesinde de konuyla alakalı benim bilgim vardı. Cumhurbaşkanımız benimle paylaştı” dedi.

Muş’un haftalar öncesinden Bakanlar Kurulu’na gireceğinden bilgisinin olduğu anlaşılırken, Pekcan’ın bakanlığına kendi şirketinden 9 milyon liralık dezenfektan satışı sebebiyle görevden alındığı haberleri boşa düştü.

Aile Bakanlığına atanan Derya Yanık’tan MHP liderine olay sözler: Bahçeli çapsızdır

Bakan Muş “Bilgim vardı” deyince dezenfektan algısı bozuldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder