23 Nisan 2021 Cuma

Diyanet’in ‘yetim hakkı’ hutbesi ve yolsuzluklar iktidarı AKP

Merkez Bankasının 128 milyar dolarlık rezervi kayboldu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlığına kendi şirketinden yüksek fiyatla dezenfektan aldığı için görevden alındı. Son aylarda artan AKP’nin yolsuzlukları sonrası Diyanet’in yetimler ve yetimlerin hakları ile ilgili hutbe hazırlaması ise dikkat çekti. 

BOLD – AKP’ye yönelik artan yolsuzluk olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Merkez Bankası’nın rezervlerinden kaybolan 128 milyar dolar ile zirveye çıkan pudra şekeri ile farklı bir boyut kazanan yolsuzluklarda fatura kendi bakanlığına pahalıya dezenfektan satan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a kesildi.

YETİM, CENAB-I HAKK’IN EMANETİ

Yolsuzlukların ortaya saçılmadığı bir gün daha geçmeyen bugünlerde Diyanet cuma hutbesi olarak “tüyü bitmemiş yetimlerin” hakkını ele aldı. İslam’ın yetime sahip çıkmayı; onları koruyup gözetmeyi, onlara adaletle davranmayı emrettiği belirtilen hutbede yetimin sahibinin Allah olduğu hatırlatıldı. İşte Diyanet’in 23 Nisan 2023 tarihli “Yetim: Cenâb-ı Hakk’ın İnsanlığa Emaneti” başlıklı cuma hutbesi…

İSLAM YETİMLERİ KORUYUP GÖZETMEYİ EMREDER

İslam’ın, yetimleri himaye etmeyi, koruyup gözetmeyi emrettiği belirtilen hutbede, “Onlara karşı duyarlı davranmayı, şefkat ve merhametle yaklaşmayı öğütler. Zira yetimler, Cenâb-ı Hakk’ın hepimize emanet ettiği masum kullarıdır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), bir hadis-i şeriflerinde bu gerçeğe şöyle işaret eder: “Müslümanların evleri arasında en hayırlı ev, içinde kendisine iyi davranılan bir yetimin bulunduğu evdir” denildi.

MALLARINA EL UZATMAK BÜYÜK BİR GÜNAHTIR

Yetimleri ihmal etmenin, onları yalnız ve ilgisiz bırakmanın büyük bir vebal olduğu belirtilen hutbede, “Yetimlerin haklarını çiğnemek, mallarına el uzatmak sorumluluğu ağır bir günahtır. Nitekim Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de bizi şöyle uyarır: “Öyleyse sakın yetimi ezme! El açıp isteyeni de sakın azarlama. Ve Rabbinin nimetini, minnet ve şükranla an” denildi.

GÜZEL AHLAKLI OLARAK YETİŞMELERİNE KATKI SUNALIM

Türk milletinin yetim, kimsesiz, mağdur ve mazlumlara sahip çıktığı belirtilen hutbede, “Resulullah’a yürekten bağlı olan aziz milletimiz tarih boyunca yetime, kimsesize, mağdura, mazluma kucak açmıştır. Bizler de bugün aynı şuurla yetimlerimize gönüllerimizi açalım. Gözlerindeki ışıltıyı, yüzlerindeki sevinci artırmak için çaba gösterelim. Güzel ahlaklı ve iyi eğitimli bireyler olarak yetişmelerine katkı sunalım. Maddi ve manevi bakımdan yanlarında olup geleceklerine umut taşıyalım. Unutmayalım ki yetime el uzatmak, Rabbimizin rızasını kazanmaktır” denildi.

Kanser ameliyatı olduktan sonra tutuklanan Ayşe Özdoğan’ın tek umudu kaldı

Diyanet’in ‘yetim hakkı’ hutbesi ve yolsuzluklar iktidarı AKP yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder