20 Nisan 2021 Salı

Ticaret Bakanı Pekcan’ı görevden aldı yerine Mehmet Muş’u atadı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aylardır beklenen kabine değişikliğini gece yarısı Resmi Gazetede yayınladığı kararnameyle yaptı. Bakanlığa kendi şirketinden dezenfektan sattığı ortaya çıkan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı. Pekcan’ın koltuğuna Mehmet Muş otururken, Aile Bakanlığına Derya Yanık, Çalışma Bakanlığına Vedat Bilgin atandı.

BOLD –  Resmi Gazetede yayınlanan Erdoğan imzalı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı.

Kararname ile bakanlığa kendi şirketi üzerinden dezenfektan sattığı ortaya çıkan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı. Pekcan’ın yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı. Muş, Berat Albayrak’a yakın bir isim olarak tanınıyor.

Erdoğan imzalı kararname ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ikiye bölünerek iki yeni bakanlık ihdas edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına AKP MKYK üyesi Derya Yanık getirilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilli Vedat Bilgin atandı.

İKİ KADIN BAKANI GÖREVDEN ALDI

Erdoğan’ın kabinede kapsamlı değişiklik yapacağı, teknokrat bakanları görevden alarak yerlerine parti yönetimi ve tabanıyla bağı bulunan isimleri atayacağı konuşuluyordu. Kabinede iki kadın bakanı görevden alarak ‘sınırlı değişiklik’ yapan Erdoğan, yerlerine ise parti yönetiminden Mehmet Muş ile danışmanı ve eski AKP milletvekili Vedat Bilgin ile MKYK üyesi Derya Yanık’ı atadı. Meclis aritmetiğini de dikkate alarak yalnızca Mehmet Muş’u TBMM’den seçen Erdoğan, diğer iki bakanı ise Meclis dışından ancak kendisine yakın isimler arasından belirledi. Merkez Bankasının 128 milyar dolarının kaybolmasıyla ilgili Berat Albayrak dönemine işaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın kabinede kalması dikkat çekti.

Erdoğan bu durumda ne kadar sertleşecek

Ticaret Bakanı Pekcan’ı görevden aldı yerine Mehmet Muş’u atadı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder