24 Nisan 2021 Cumartesi

Vebitcoin’de şalter indirdi sahibi İlker Şahin gözaltına alındı

Thodex’le başlayan kripto para vurgununda ikinci skandal yaşandı. Muğla merkezli kripto para borsası Vebitcoin, faaliyetlerini durdurdu. İddia bayiliği yaparken kripto para şirketi kuran CEO İlker Baş dün akşam gözaltına alındı. Yatırımcıların Vebitcoin sistemine 2 milyar liraya yakın para yatırdığı belirtiliyor.

BOLD – Kripto para borsası Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolar kripto parayla yurtdışına kaçmasının ardından Muğla merkezli Vebitcoin de sistem kapattı. Vebitcoin.com’dan finansal kriz nedeniyle kapandıkları açıklaması yapıldı.

İddia bayiliği yaparken kripto para borsası Vebitcoin şirketini kuran CEO İlker Baş, yaşanan olayın ardından Muğla’nın Menteşe ilçesinde polis tarafından gözaltına alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Vebitcoin’in bankalardaki hesaplarını bloke koydu. Thodex’in sistemini kapattığı 20 Nisan günü Vebitcoin’in de faaliyetlerini durdurduğu kaydedildi.

İlker Baş’ın Ortaköy Mahallesi’ndeki villasına önceki gece 2 kişinin duvardan atlayarak girmek istediğini belirterek jandarmaya ihbarda bulunduğu kaydedildi. Olay yerine jandarma ekiplerinin gözaltına aldığı iki kişinin “Vebitcoin’e para yatırdık. Yaşanan olumsuz gelişmeler üzerine İlker Baş ile konuşmaya geldik. Kendisine zarar vermedik” dediği, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan işlem yapılan şüphelilerin serbest bırakıldığı kaydedildi.

FİNANSAL OLARAK ZOR BİR SÜRECE GİRDİK

Vebitcoin’den dün yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Son dönemde kripto para sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı işlemlerimizde beklenenden çok daha fazla bir yoğunluk meydana geldi. Bu durumun finansal alanda şirket olarak bizi çok zorlu bir sürece sürüklediğini üzülerek belirtmek isteriz. Tüm düzenlemeleri ve hak taleplerinizi gerçekleştirebilmek adına faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık. Size en yakın sürede bilgilendirme sağlayacağız.”

Hükumet okulları patates deposuna çevirdi

Vebitcoin’de şalter indirdi sahibi İlker Şahin gözaltına alındı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder