24 Nisan 2021 Cumartesi

TSK’dan Irak’ın kuzeyine operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK’ya yönelik havadan ve karadan operasyon başlattı. Irak Kürt Yönetimi sınırlarında yapılan operasyonda Metina, Avaşin ve Zap bölgelerinde çatışmalar yaşandığı belirtildi. Operasyonun, ABD Başkanı Joe Biden ve Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinin ardından yapılması dikkat çekti.

BOLD – Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 23 Nisan akşam saat 20.00 sıralarında Kuzey Irak’taki PKK kamplarına  yönelik karadan ve havadan operasyon başlattığı belirtildi.

Metina bölgesine önce havadan sonra karadan operasyon düzenlendiği, aynı saatlerde Avaşîn’e de asker indirmesi yapıldığı kaydedildi. Sabah saatlerinde ise Zap’a operasyon başlatıldığı, her üç bölgede de yoğun çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Sınır bölgelerine yönelik operasyonların ABD Başkanı Joe Biden ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan’da yaptığı telefon görüşmesinden sonra gelmesi dikkat çekti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; TSK’ya ait savaş uçakları, Metina’nın Zendura bölgesine bağlı Derarê, Koordine ve Stuna alanları dün akşam saat 20.00’den sonra bombaladı. Bölgede daha sonra helikopterler saldırı düzenledi. Helikopterler hareketliliğinin sürdüğü bölgede, çevredeki sınır karakollarından da havan ve obüslerle vurulduğu ifade edildi. Metina’na yapılan operasyonla eş zamanlı olarak yine sınır bölgesinde bulunan Avaşîn alanı da TSK unsurlarınca yoğun şekilde bombalandı. Bölgede çatışmaların sürdüğü bildirildi.

AKAR BÖLGEDEKİ KOMUTANLARLA GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyona katılan birlik komutanlarıyla video konferans yöntemiyle görüştüğü kaydedildi. Akar, operasyonla ilgili şunları söyledi: “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Irak kuzeyinden halkımıza, üs bölgelerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 23 Nisan saat 17.40’tan itibaren eş zamanlı olarak Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonları başlatılmıştır.”

‘Tanımıyorum’ dediği fotoğraftaki üçüncü kişi Soylu’nun yeğeni çıktı

TSK’dan Irak’ın kuzeyine operasyon yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder