22 Nisan 2021 Perşembe

Amiraller Bildirisine imza atan 5 amiral daha savcılığa sevk edildi

Amiraller Bildirisine imza attıkları gerekçesiyle başlatılan soruşturmada ifadeye çağrılan 5 emekli amiral ile TESUD Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan savcılığa sevk edildi.

BOLD – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, emekli amirallerin Montrö açıklamasına ilişkin yürüttüğü soruşturmada, emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 isim adliyeye sevk edildi.

104 emekli amiralin imzaladığı bildiriyle ilgili ifadeye çağrılan 7 kişiden 5 amiral ile bir general işlemler için Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne geldi.

Emekli amiraller Alper Tezeren, İlker Güven, Metin Açımuz, Nurhan Kahyaoğlu ve Ali Önel Yüksel ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’ın Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. 6 isim sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adliyesine getirildi.

Emekli amiral Işık Biren’in hastanede tedavi gördüğü için ifadeye gelemeyeceği öğrenildi.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 104 emekli amiralin yayımladığı “Montrö bildirisi” hakkında, TCK’nın “Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma” iddiasıyla resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında, söz konusu bildiriyi hazırlayan ve yayımlanma sürecinde aktif faaliyet gösteren 14 emekli amiralden  Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmıştı. Emekli amiraller adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erdoğan’ın atadığı rektör, Bilal Erdoğan’a teşekkür etti

Amiraller Bildirisine imza atan 5 amiral daha savcılığa sevk edildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder