21 Nisan 2021 Çarşamba

AKP sinemasında Amiraller Bildirisinin gösterimi bitti CHP’li Engin Altay vizyonda

Yoksulluk, ekonomik kriz ve 128 milyar dolar skandalıyla başı dertte olan AKP’nin imdadına yine ‘darbe imalı söylentiler’ yetişti. 104 emekli amiralin bildirisini  safları sıklaştırmakta kullanan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez de CHP’li Engin Altay’ın ‘Sonu Menderes gibi olmasın’ sözlerine sarıldı. Erdoğan bu söylemle halkın yoksulluğunu unutturuyor.

BOLD ANALİZ – AKP ve Tayyip Erdoğan, askeri darbe şayiasını sonuna kadar kullanmayı sürdürüyor. Erdoğan ve partisi, Amiraller Bildirisi gündemden düşünce bu sefer de CHP’li Engin Altay’ın bir televizyondaki sözlerine sarıldı.

Partinin ilk yıllarında Eldiven, Ayışığı, Sarıkız, Balyoz gibi darbe planlarına yönelik soruşturmalarla seçimler kazanan AKP ve Erdoğan, bu planları deşifre eden polis ve yargı mensuplarını kumpas diyerek cezaevine attı. 15 Temmuz darbe girişimini de “Allah’ın lütfu” olarak tepe tepe kullanan Erdoğan, 2021 Türkiye’sinde ise gerçek darbe planlarına dahi gerek duymuyor. Artık darbeyi ima ettiği iddiasıyla yapılan açıklamalar da Erdoğan’ın ‘darbe yapacaklar’ söylemine hizmet ediyor.

İLKER BAŞBUĞ’A : BORU GÖSTERMEYE BENZEMEZ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her sıkıştığı anda eski generaller ve siyasetçiler imdadına yetişiyor. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un AKP’li milletvekillerini hedef alan açıklamalarına Erdoğan, TBMM kürsüsünden cevap verdi. 5 Şubat 2020 tarihinde AKP’li vekillere İlker Başbuğ’a toplu dava açılması talimatı veren Erdoğan, “Bu öyle boru göstermeye benzemez” diyerek Başbuğ’un Ergenekon ve Balyoz operasyonları sırasındaki açıklamasını hatırlattı.

EROL MÜTERCİMLER’İN AÇIKLAMASI

Bir ay geçmeden bu kez Erol Mütercimler’in darbe imalı açıklamaları gündem oluşturdu. Sosyal medya üzerinden ve AKP’li teşkilatlar Mütercimler’in açıklaması üzerinden kampanyalar düzenledi. “Erdoğan’ı yedirmeyiz” etiketleri açıldı.

104 EMEKLİ AMİRAL BİLDDİRİSİ

Tam bir yıl sonra yine darbe söylentisi pişirilip tekrar dolaşıma sokuldu. Bu kez 4 Nisan 2021 gecesi 104 emekli amiral Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki sarıklı amiral, Montrö Sözleşmesi ve Kanal İstanbul tartışmaları üzerine bildiri yayımladı. AKP ve Cumhurbaşkanlığı Saray’ı bildiriyi hemen ‘darbe yapacaklar’ başlığıyla gündemin birinci sırasına oturttu. Amiraller gözaltına alındı, arkasından elektronik kelepçe takılan amiraller üzerinden 20 gün AKP kitlesi diri tutuldu.

SON OLARAK ENGİN ALTAY

Amirallerin bildirisi üzerinden yürütülen darbe algısı sönmek üzereyken bu kez sahneye CHP Grupbaşkanvekili Engin Altay çıktı. Altay, katıldığı bir televizyon programında “Erdoğan’ın sonu Menderes gibi olmasın” deyince ‘darbe yapacaklar’ filmi yine sahneye konuldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altay’a 15 Temmuz’u hatırlatarak “Daha beter yaparız” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan Meclis kürsüsünden cevap verdi. Altay hakkında soruşturma başlatıldı.

KAĞIT TOPLAYAN VATANDAŞIN GÖZYAŞLARI

Bütün bu tartışmalar halkın asıl gündemini unutturuyor. Millet, sokakta kağıt toplarken polisin ceza yazdığı vatandaşın hüngür hüngür ağlamasını, vali yardımcılarının törenle patates soğan dağıtmasını, pazar ve market fiyatlarına gelen zamları konuşmuyor. Cezaevlerindeki bebekli anneleri, gün ortasında kaçırılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kimse gündeme getirmiyor. Çünkü muhalefet ve emekli askerlerin pas attığı Erdoğan’ın da kullandığı ‘darbe söylentisi’ var.

Bakan Muş “Bilgim vardı” deyince dezenfektan algısı bozuldu

AKP sinemasında Amiraller Bildirisinin gösterimi bitti CHP’li Engin Altay vizyonda yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder