24 Nisan 2021 Cumartesi

Teknoloji marketi Bimeks iflas etti

Türkiye’nin en büyük teknoloji ürünleri mağazalarından biri olan Bimeks’in iflasına karar verildi. Mali krizi gerekçe göstererek birçok mağazasını kapatan Bimeks, yüzlerce işçisini tazminatsız olarak işten çıkarmıştı.

BOLD –  İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, teknoloji perakendecisi Bimeks’in iflasına karar verdi.

Türkiye’nin en büyük teknoloji ürünleri mağazalarından Bimeks, mali krizi gerekçe göstererek çok sayıda mağazasını boşaltarak kapatmıştı. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, yüzlerce işçiyi işten çıkaran teknoloji perakendecisi Bimeks’in iflasına karar verdi.

17 Şubat’ta alınan ve 12 Nisan’da ilan edilen mahkeme kararında şunlar belirtildi:

“Müflis: Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş (Vergi Kimlik No:1750069133)

Müflisin adresi: Barbaros Mah. Sütçüyolu Cad. No:62 Yenisahra/Ataşehir/İstanbul

İstanbul Ticaret Sicil Memurluğunun 270380/0 sicil sayısında kayıtlı yukarıda unvanı ve adresi yazılı şirketin İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019-469 Esas sayılı dosyasından 17.02.2021 günü saat 15:36’den itibaren iflasına karar verilmiştir. İ.İ.K.166. Maddesi gereğince keyfiyet tebliğ ve ilan olunur. 12.04.2021”

ESKİ SPK BAŞKANININ ŞİRKETİYDİ

1989 yılında Kadıköy Mühürdar’daki küçük bir dükkanda ticari faaliyete başlayan Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks, daha sonra Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı da yapan Vedat Akgiray ve ağabeyi Murat Akgiray tarafından kuruldu. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte şirket bilişim teknolojisi, tüketici elektroniği, beyaz eşya ve küçük ev aletleri gibi ürünleri satmaya başladı. Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu. 2013’te Electro World’ün mağazalarını satın alan Bimeks, daha sonra da Fransız Darty’nin Türkiye’deki 28 mağazasını bünyesine kattı. 2018 yılından itibaren mali durumu kötüleşen şirket Mart 2019’da Borsa İstanbul’dan çıkarılmıştı.

Yoksullaşan vatandaş geçinebilmek için kredi kartına sarıldı

Teknoloji marketi Bimeks iflas etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder