9 Nisan 2021 Cuma

ABD savaş gemilerine izin sonrası Rusya Türkiye uçuşlarını durdurdu

Türkiye’nin ABD savaş gemilerinin Karadeniz’e geçişlerine izin vermesi sonrası Rusya’dan Türkiye’ye yönelik ilk yaptırım geldi. Rusya koronavirüs salgını bahanesiyle Türkiye’ye yönelik uçuşları durdurdu. Türkiye’den gelecek yolculara da 14 gün karantina uygulanacak.

BOLD – Rusya hükumeti, yaz sezonu için start verilecek Mayıs tatili arifesinde alınacak önlemleri bugün masaya yatırdı. Rusya Kovid-19 önlemleri kapsamında, 12 Nisan’dan itibaren Türkiye’ye yönelik charter, yolcu ve kargo uçağı uçuşlarının bir kısmını yasakladı. Yasaklamanın Türkiye’nin ABD savaş gemilerinin Karadeniz’e geçişlerine izin vermesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

KISITLAMA GEREKÇESİ ARTAN KORONAVİRÜS

İzvestiya gazetesinin haberine göre, Türkiye’den gelen yolculara 14 günlük karantina uygulanacak. Rusya’da yetkililer geçtiğimiz günlerde mutant virüs vakalarının çoğunun Türkiye girişli olduğunu belirtmişti. Haberde bu tespit yenilendi ve Türkiye’ye yönelik kısıtlamaların gerekçelerinden biri olarak gösterildi. Turizm sektörü, kararların bu yönde olmamasını bekliyordu.

RUS TURİZMCİLER KARARDAN RAHATSIZ

Rus turizmciler, Türkiye’ye uçuşların durdurulması durumunda “Rusya’da toparlanma emareleri gösteren turizm sektörünün çökeceğini” söylüyordu. Rusya’dan birçok turist ise mayıs ayından itibaren Türkiye’de tatil yapmayı planlıyordu. Ayrıca Rusya’da yurtdışı seyahatleri yerine iç turizmin aktif olarak geliştirilmekte olduğu ve yetkililerin vatandaşlara uygun fiyata konforlu bir konaklama sağlamak için çabaladıkları belirtildi.

 

Erdoğan ile görüşen Putin’den Montrö uyarısı

ABD savaş gemilerine izin sonrası Rusya Türkiye uçuşlarını durdurdu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder