7 Nisan 2021 Çarşamba

Soylu ve Elvan imzaladı: 377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın imzasıyla 377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu. Liste, 4 bölümden oluşuyor.

BOLD – Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu. Malvarlığının Dondurulması Kararı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın imzasını taşıyor. Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun uyarınca alındığı öne sürülen kararda şöyle denildi:

“6415 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin 3 üncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun’un 3 üncü ve 4 üncü maddesine giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listede adı geçen kişi, kuruluş ve organizasyonların Türkiye’de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır” denildi.

12 sayfalık kararda, mal varlıklarının dondurulduğu açıklanan 365 kişi ve 12 kuruluşun listesi dört ayrı bölümden oluşuyor. İlk listede Hizmet Hareketi, ikinci listede IŞİD, üçüncü listede PKK, dördüncü listede ise DHKP-C’ye mensup oldukları belirtilen kişiler yer alıyor.

Mal varlığı dondurulan Hizmet Hareketi gönüllüsü 205 kişi arasında Fethullah Gülen, İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek ile annesi Melek İpek,  eski Zaman Gazetesi Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, eski Samanyolu TV Genel Koordinatörü Hidayet Karaca ve Önder Aytaç da bulunuyor.

Soylu ve Elvan imzaladı: 377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder