7 Nisan 2021 Çarşamba

Amiral Cem Gürdeniz’in eşi: Bu noktaya gelineceğini düşünmedi

Amiraller Bildirisi sonrası gözaltına alınan emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz konuştu: “Eşim açıklamayı masumane buldu ve listeye adının yazılmasında mahsur görmedi. Bu noktaya geleceğini asla ve asla düşünmedi.”

BOLD – 104 emekli amiralin Montrö Antlaşmasıyla ilgili bildirisinin ardından ‘devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma’ iddiasıyla gözaltına alınan 10 amiralin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Gözaltına alınan emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in eşi Rengin Gürdeniz, bildiriyle ilgili konuştu. Cem Gürdeniz’in “Amiraller bir açıklama yazmışlar, benden de açıklama için onay vermemi istediler” diyerek masumane bulduğu bildiriye adının yazılmasına izin verdiğini söyledi. Rengin Gürdeniz, “Cem zaten bu konuyla ilgili görüşlerini her dakika ekranlarda bildiren biri. O yüzden bunun bu noktaya geleceğini asla ve asla düşünmedi” dedi.

KAMU GÜCÜ YOK

Emekli amiral Cem Gürdeniz’in de aralarında olduğu 4 amiralin avukatlığını yapan Şule Nazlı Erol ise, amirallerle görüşmesinin ardından DW Türkçe’ye açıklama yaptı. Erol, Cem Gürdeniz ve diğer amirallerin böyle bir duyuruyla gözaltına alınacağını hiç tahmin etmediğini, “Bunun sadece bir görüş açıklama olduğunu düşündüklerinden çok tepkililer. Anayasa’nın 26. maddesi son derece açık. Görüşlerini açıklayabilir herkes. Bu insanlar Boğazlar, denizler konusunda bilirkişi pozisyonunda olan insanlar” ifadesini kullandı. Darbeyi çağrıştıracak bir bildiri olabilmesi için arkasında kamu gücünün olması gerektiğini savunan Erol, “Emekli amirallerin arkasında kamu gücü var mı? Emekli amirallerin bu suçu işlemek için neyi var? Hiçbir kuvvet, silah, yetki var mı ellerinde? Yok” dedi.

Amiraller Bildirisi: 104 emekli amirale Whatsapp incelemesi

Amiral Cem Gürdeniz’in eşi: Bu noktaya gelineceğini düşünmedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder