7 Nisan 2021 Çarşamba

Dolar kazandırdı borsa kaybettirdi

Türkiye İstatistik Kurumu finansal yatırım araçlarının mart ayı reel getiri oranlarını açıkladı. Dolar yüzde 7,25 kazandırırken, Borsa İstanbul yüzde 6,26 kaybettirdi.

BOLD – TÜİK, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘dolarınızı bozdurun TL’ye geçin’ çağrısının tersine doların kazandırdığını tescilledi. En yüksek aylık reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 7,25 oranlarıyla dolarda oldu. Diğer yatırım araçları Euro yüzde 5,49, külçe altın yüzde 1,69 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 0,16 oranlarında kazandırırdı.

BORSA VE BORÇLANMA SENETLERİ KAYBETTİRDİ

Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yönetiminde yaptığı değişiklik sonrası çakılan Borsa İstanbul’daki yatırımcılar da martta kaybetti. BIST 100 endeksi yüzde 3,43 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 4,46 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

YILLIK KAZANÇTA BORSA, DOLAR VE ALTIN VAR

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde ise BIST 100 endeksi; TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 34,75 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu. Külçe altın yüzde 12,87, Euro yüzde 12,14 ve Amerikan doları yüzde 4,28 oranlarında yatırımcısına kazandırdı. Mevduat faizi (brüt) yüzde 5,09 ve DİBS yüzde 10,05 oranlarında kaybettirdi.

Dolar kazandırdı borsa kaybettirdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder