10 Nisan 2021 Cumartesi

Kamu arazilerinin satışı tam gaz devam ediyor

19 yıllık iktidarı döneminde TÜPRAŞ, Türk Telekom’un aralarında bulunduğu birçok kuruluşu satan AKP hükumeti, kamu arazilerinin satışında gaza bastı. Geçen hafta Muğla ve Aydın’daki koyları özelleştirmeye çıkaran AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu hafta da mülkiyeti Türk Şeker’e  ve Maliye’ye ait arazileri satış listesine koydu.

BOLD – Geçen hafta 12 şehirdeki kamu arazilerini özelleştirmeye açan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 9 şehirde devlete ait arsaların satışına onay verdi.

Şeker fabrikalarını özelleştiren AKP hükumeti, şimdi de mülkiyeti Türkşeker adına kayıtlı arsaları parsel parsel satmaya başladı. Eskişehir Beylikova ve Çifteler, Karaman ve Sivas merkez ilçelerindeki parsellere ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı. Türk Şeker’e ait bu arsalara otopark, ticaret alanı ve konut yapılacak.

Erdoğan, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Şanlıurfa-Karaköprü, Ankara-Çankaya, Muğla-Bodrum, Eskişehir-Odunpazarı ilçelerindeki parsellere ilişkin imar planı değişiklikleri de onayladı. Buralara da konut, sağlık tesisi, ortaokul ve anaokulu yapılacağı kararlarda yer aldı.

SÜMER HOLDİNG’İN MALLARINDAN 30,4 MİLYON LİRA GELİR

Resmi Gazetede yayımlanan kararlarda Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Sümer Holding AŞ adına kayıtlı gayrimenkullerin satışı onaylandı. Aydın’ın Didim ilçesindeki taşınmaz 13 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Türk Metal Sendikasına satışı uygun bulundu.

Yine Sümer Holding’e ait olan Kayseri’nin Kocasinan’daki  taşınmazın 17 milyon 400 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Feyfer İnşaat Nakliyat Hafriyat Petrol Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Bulutbey İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Demirok Yapı Elektronik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti Ortak Girişim Grubuna satılmasına karar verildi.

12 milyon işsizden sadece 57 bini işsizlik maaşı alıyor

Kamu arazilerinin satışı tam gaz devam ediyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder