9 Nisan 2021 Cuma

Sedat Peker’in paketlenmesi için Interpol devrede

 Sahte evraklarla ‘Djadin Ademovski’ adına düzenlenmiş kimlikle Makedonya’da ikamet ettiği ortaya çıkan organize çete lideri Sedat Peker’in yakalanıp Türkiye’ye gönderilmesi için Interpol üzerinden takip yapıldı. Peker’le bağlantılı şüphelilerin de adresleri ve gittiği yerler tespit edildi.

BOLD – Sedat Peker ve liderliğini yaptığı organize suç örgütüne yönelik İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi ekipleri teknik takiple bağlantılı kişileri belirledi. Peker’le bağlantılı şüphelilerin İstanbul, Ankara, Hatay, Trabzon ve Kocaeli’nde adresleri tespit edildi.

SEDAT PEKER DE INTERPOL DEVREDE

Peker’in yakalanması için de Interpol üzerinden takip yapıldığı öğrenildi. Peker’in yılbaşında Karadağ’dan Makedonya’ya geçtiği, bu ülkede gizlenmek için sahte kimlik, pasaport edinmeye çalıştığı kaydedildi. Bu aşamadan sonra Peker’le bağlantıları belirlenen isimlere yönelik gözaltı kararları çıkartılarak operasyon başlatıldı. Şüpheliler hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, gasp, rüşvet, yaralama, tehdit ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ gibi suçlardan soruşturma yürütülüyor.

 

Halka silahlanma çağrısı yapıp kaçan Sedat Peker kimdir?

Sedat Peker’in paketlenmesi için Interpol devrede yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder