7 Nisan 2021 Çarşamba

AB yeni göç dalgasını önlemek için Erdoğan’a daha fazla para teklif etti

İngiltere’de yayımlanan Times gazetesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Ankara’da AB yetkilileri ile görüşmelerini değerlendirdi. AB’nin yeni göç dalgasını önlemek için Erdoğan’a daha fazla para teklif ettiğini belirten gazete, AB’nin Türkiye’deki insan hakları ihlallerini dile getirmesini ise ‘yapmacık tavır’ olarak tanımladı.

BOLD – İngiliz Times gazetesi, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Ankara’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdığan’la yaptığı görüşmede Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye, yeni bir göçmen akınını durdurması karşılığında daha fazla maddi yardım teklifinde bulunduğunu yazdı.

Haberde, liderlerin Türkiye ile AB arasında 2016 yılında varılan Göç Mutabakatı’nı yenileme kararı aldıkları belirtiliyor.

2016’da varılan mutabakat, AB’nin Türkiye’ye 6 milyar euro mali yardım yapmasını öngörüyordu. Times’a göre dün Ankara’da bu anlaşmanın uzatılması ve Ankara’ya daha fazla yardım yapılması kararlaştırıldı.

Detaylar açıklanmasa da AB; Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e yönelik mültecilerle ilgili mali yardım paketini yakında kamuoyuna duyuracak.

AB’DEN YAPMACIK TAVIR

Gazete AB’nin Türkiye’deki insan hakları ihlalelerini görmezden gelmesini de eleştirdi.

Haberde, “AB liderleri, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi ve HDP’nin kapatılması yönünde adımlar atılması da dahil olmak üzere ülkede insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkeleri konusunda geri adımlar atılmasına yönelik kaygılarını dile getirdiklerini söyledi. Ancak bu büyük oranda yapmacık bir tavır gibi göründü.

AB yetkilileri yine endişelerini iletti

AB yeni göç dalgasını önlemek için Erdoğan’a daha fazla para teklif etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder