8 Nisan 2021 Perşembe

İslami Megabank: Milletin parasını sıfırladı sırada ümmetin parası var

Merkez Bankasının kefen parası olarak nitelendirilen ihtiyat akçesi ile 130 milyar dolarlık rezervi sıfırlayan Erdoğan yönetimi, gözünü ümmetin parasına dikti. AKP’li Cumhurbaşkanı, İslam ülkelerine ‘İslami Megabank’ önerdi.

BOLD – Kurduğu Varlık Fonu ile birkaç yılda kar eden kamu kaynaklarını iflas noktasına getiren AKP Hükumeti, Merkez Bankasının ihtiyat akçesini ve 130 milyar liralık rezervlerini bitirdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şimdi de gözünü İslam ülkelerinin parasına dikti.

ONLİNE İSLAMİ MEGABANK ÖNERDİ

D-8 Teşkilatı 10. Zirve Toplantısı’na canlı bağlantıyla katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “D-8’i günümüzün ihtiyaçlarına göre yenilemeli, proje ve sonuç odaklı bir yapıya dönüştürmeli, karar alma süreçlerini hızlandıracak adımlar atmalıyız” dedi. İslami finans kurumlarının likidite ihtiyaçlarını ve Müslüman coğrafyanın artan altyapı finansman ihtiyaçlarını aynı anda karşılayacak bir İslami Megabank fikrinin yapılabilir olduğuna inandığını söyleyen Erdoğan, online platforma dayalı bir İslami Megabank yapılabileceğini ifade etti.

YEREL PARAYLA TİCARET İSTEDİ

D-8 içi ticaret hacminin 7 kat arttığını belirten Erdoğan, “Türkiye olarak D-8 ülkeleri arasında ticaretin kolaylaştırılması için bir strateji belgesi hazırlayarak sizlere gönderdik. İslami finans kurumlarının likidite ihtiyaçlarını ve Müslüman coğrafyanın artan altyapı finansman ihtiyaçlarını aynı anda karşılayacak ve online platforma dayalı bir İslami Megabank fikrinin de yapılabilir olduğuna inanıyoruz. Ülkelerimizi kur kaynaklı risklerden korumak için yerel parayla ticarete ağırlık vermemiz şarttır. D-8 takas bankasının bu yönde çalışmasını hızlandırmasını bu bakımdan faydalı görüyorum” dedi.

41 maaşla geçinemeyen AKP’liler!

İslami Megabank: Milletin parasını sıfırladı sırada ümmetin parası var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder