6 Nisan 2021 Salı

Çiftçi borç batağında: 8,2 milyar liralık kredi ödenemiyor

Markette ve pazarda zam üstüne zam gelen sebze ve meyveden çiftçi kazanmıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinden çektiği toplam 8,2 milyar lira krediyi ödeyemeyen çiftçiler, hacizle karşı karşıya.

BOLD – Çiftçilerin, Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan kredi borçları AKP’nin teklifiyle yüzde 12 ve yüzde 18 faizle yapılandırılacak. Yapılandırma sonrası borcunu ödemeyenlerin traktör ve tarlasına el konulacak.

Çiftçiler yapılandırılacak kredi borcunu yüzde 30’unu 2021 yılının Ekim ayı sonuna kadar, kalan tutarı ise 2022 yılının Ekim ayından başlamak üzere her yıl tekabül ettiği ayda üç eşit taksitte ödeyebilecek. Çiftçi ilk taksitini 2021 yılının Ekim ayında ödemeye başlayacak. Ödeyemeyen çiftçiler ise icralık olacak.

ALTIN BULAN TARIM KREDİ, 8,2 MİLYAR LİRA BORCU ERTELESİN

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yapılandırmada uygulanacak faizin yüksekliğini eleştirerek “Tarım krediye ait bir madende çok yüksek miktarda altın bulunduğunu söylediniz. Dolayısıyla bir tarafta hazine bulduğunuzu söylediniz. Öbür tarafta çiftçinin toplam 8.2 milyar liralık borcunu ertelemiyorsunuz” tepkisi gösterdi.

Çiftçi borç batağında: 8,2 milyar liralık kredi ödenemiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder