9 Nisan 2021 Cuma

“Türkiye’de üniversiteye gitmek 4 yılı çöpe atmaktır”

Sözcü yazarı Rahmi Turan, çağın dışında bir gençlik yetiştirildiğini, ehil olmayan insanların çok önemli görevlere getirildiğini yazdı. “Türkiye’de üniversiteye gitmek 4 yılı çöpe atmaktır” dedi.

BOLD – Eğitim sistemini eleştiren Sözcü yazarı Rahmi Turan, “Türkiye’de üniversiteye gitmek 4 yılı çöpe atmaktır!” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Turan, eğitim sisteminin felaket durumda olduğuna dikkat çekti. “Çağın dışında bir gençlik yetiştiriyoruz. Ehil olmayan insanlar çok önemli görevlere getiriyor. Üniversitelerimize sürekli olarak partizan rektörler ve dekanlar atanıyor” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Cumhurbaşkanı kararıyla eski AKP milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasını hatırlatan Turan, “Bütün bunlar demokratik, uygar bir ülke denilen Türkiye’de oluyor” ifadelerini kullandı. Turan, Prof. Dr. Celâl Şengör’ün “Türkiye, bilgi ve bilimde Afganistan düzeyinde bir ülkedir. Bakın, Pakistan dahi demiyorum. Pakistan bizden iyi durumda” sözlerini hatırlattı. Turan, “Eğitimimiz maalesef yerlerde sürünüyor!” diye yazdı.

İşte Rahmi Turan’ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

“Türkiye’de üniversiteye gitmek 4 yılı çöpe atmaktır” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder