7 Nisan 2021 Çarşamba

Trollükten genel müdürlüğe: Şenol Kazancı kimdir?

Sosyal medyada açtığı sahte hesaplarla AKP’nin trollüğü yaptığı ortaya çıkan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı görevden alındı. 17-25 Aralık tapelerinde adı geçen Kazancı, 31 Mart yerel seçiminde seçim sonuçlarını yaklaşık 15 saat boyunca yayınlamayarak eleştirilerin hedefi olmuştu.   

BOLD ANALİZ – 31 Mart yerel seçiminde tartışmalara neden olacak kararlar alan ve seçim sonuçlarını yaklaşık 15 saat boyunca yayınlamayan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı görevden alındı. Kazancı’nın yerine TRT World’den Serdar Karagöz atandı. Bilal Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı olan Kazancı hakkında bilgiler…

BİLAL ERDOĞAN’IN OKULDAN ARKADAŞI

Aslen Trabzonlu olan Şenol Kazancı, 1975 İstanbul doğumlu. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı olan Kazancı, lise sonrası İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Avukat olarak çalıştığı Albayrak Grubu’nda daha sonra TVNET haber kanalının genel yayın yönetmenliğine getirilen Kazancı, 2011 yılına kadar aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi’nde de yazarlık yaptı. Kazancı 2011 yılında Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilen Kazancı eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı görevini de yürüttü. Kazancı daha sonra Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü koltuğuna oturtuldu.

KISA SÜREDE ZENGİNLEŞTİ

Erdoğan’ın çekirdek kadrosundaki Kazancı Erdoğan’ın tüm akçeli işlerinde aktif olarak yer aldı. Bu durum 17-25 Aralık tapelerine de girdi.  Maden ruhsatları işini bizzat takip eden Kazancı, İstanbul’un birçok yerinden kupon arazi topladığı bilgisi sosyal medyada yer aldı.

SAHTE HESAPLARLA TROLLÜK YAPTI

Sanal medyada açtığı sahte hesaplarla AKP trollüğü yaptığı ortaya çıkan Kazancı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli adına da sahte hesaplar açarak kullandı. Kazancı’nın kullandığı trol hesaplar arasında @sonofsalida, ‘aslabirdaha’, ‘aslabirdaha2’, derin millet, @ihbar_et bulunuyor. Kazancı, bu hesaplardan başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere muhalif tüm isimlere ağza alınmayacak küfürler etti.

31 MART SEÇİMLERİNDE VERİLERİ YAYINLAMADI

Kazancı, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde şu anki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunu gösteren verilerin yayınlanmasına izin vermeyerek tarihe geçti. İmamoğlu seçimleri kazanmasına karşın YSK kararıyla seçimler yenilenmiş, 23 Haziran’da yapılan seçimlerde ise İmamoğlu rakibi Binali Yıldırım’a 800 bin oy fark atmıştı.

Silahlanan AKP’lilerin sığınağı 696 sayılı Erdoğan kararnamesi

Trollükten genel müdürlüğe: Şenol Kazancı kimdir? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder