6 Nisan 2021 Salı

Emekli amirallerin bildirisini yazan Ergun Mengi kimdir?

Emekli amirallerin yayınladığı bildiri ile AKP’li gençlerin lüks yaşamları, ekonomik kriz, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hapse gönderilmesi gibi gündemler geri plana itildi. İşte yankıları süren bildiriyi kaleme alan Mengi’nin geçmişi…

BOLD – Emekli amirallerin yayınladığı bildirinin yankıları sürüyor. Aralarında bildiriyi yazdığı öne sürülen Ergun Mengi’nin de yer aldığı 10 emekli amiral gözaltına alındı. Amiraller bildirisini yazan Ergun Mengi’nun kim olduğu ise merak konusu oldu. 29 yıl görev yaptığı Deniz Kuvvetleri’nden 2007’de emekli olan Mengi’nin hayat hikayesi…

1978 DENİZ HARP OKULU MEZUNU

1978 yılında Deniz Harp Okulundan mezun olan Mengi, Deniz Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi’nde eğitim aldı. Deniz Kuvvetleri’nin çeşitli savaş gemilerinde Harekat Subayı, II. Komutan ve dört yıl boyunca Gemi Komutanlığı görevi yaptı. Karargah Görevleri olarak; Deniz Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığında Proje subaylığı ve Şube Müdürlüğü Görevlerinde bulundu, Dz. K.K.lığı Strateji Daire Başkanlığı görevindeyken 2003 yılında Tuğamiralliğe terfi etti.

GENELKURMAY İSTİHBARAT DAİRESİ BAŞKANLIĞINI YAPTI

Mengi, ayrıca 1995-1998 yılları arasında, Batı Avrupa Birliği’nin (WEU) Brüksel’deki Askeri Karargahında Proje Subayı olarak görev yaptı. Amiral olarak 2003-2005 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi Başkanlığı, 2005-2007 yılları arasında ise Hücumbot Filosu Komutanlığı görevini yaptı. Mengi, Deniz Kuvvetleri’nde 29 yıl görev yaptı ve 2007 yılında Amiral olarak emekli oldu.

EMEKLİLİK SONRASI ASAM’DA ÇALIŞTI

Emekliliğinin ardından Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (ASAM) ve Rahmi Koç’un Şeref Başkanı olduğu Global İlişkiler Forumunda (GIF) çalıştı. 2015-16 Eğitim Döneminde Atılım Üniversitesinde Uluslararası Hukuk ve Hukuka Giriş dersleri verdi.

ÖZDAĞ GİDİNCE O DA İSTİFA ETTİ

Mengi, İyi Parti’den istifa eden Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ’ın danışmanlığını yaptı. Mengi, İyi Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevinde bulunurken, Özdağ’ın partiden ayrılması sonrası o da İyi Parti’den istifa etti. 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nde “Bilimsel Danışman” unvanıyla görev yapıyor.

Recep Tayyip Erdoğan 12 şehrin imar planını değiştirdi

Emekli amirallerin bildirisini yazan Ergun Mengi kimdir? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder