8 Nisan 2021 Perşembe

Ayasofya baş imamı siyaseti bıraktı!

Laiklik karşıtı açıklamaları ve siyasi yorumları nedeniyle kamuoyunun eleştirdiği Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın, kendi isteğiyle görevinden ayrılarak ilahiyat fakültesine döndü.

BOLD – Laikliğin Anayasa’dan kaldırılmasını öneren görüşü başta olmak üzere yaptığı pek çok açıklamayla kamuoyunun tepkisini çeken Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki akademik görevine döndü. AA’nın aktardığına göre Boynukalın’ın, görevden ayrılmak için ‘kendisinin talepte bulunduğu’ kaydedildi.

Boynukalın sosyal medya hesabından paylaştığı Erdoğan’ın Ayasofya’da çektirdiği fotoğrafa ‘Başkomutan’ etiketini koymuş bu paylaşımı çok tepki çekmişti. Ayasofya Baş İmamı Mehmet Boynukalın, kadın cinayetlerine ilişkin de “Cinayet cinayettir” diyerek medyanın kullandığı ‘kadın cinayeti’ kavramını eleştirmişti.

Boynukalın sadece muhalif çevrelerden değil, AKP’li yöneticilerden de eleştiri almıştı. AKP’li Özlem Zengin, Boynukalın’ın sözleri için, “Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum” demişti.

AKP’li Bülent Turan da Mehmet Boynukalın’ın yaptığı açıklamalara ilişkin olarak “Ayasofya’nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte” ifadelerini kullanmıştı.

Ayasofya baş imamı siyaseti bıraktı! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder