7 Nisan 2021 Çarşamba

Saray’da protokol rezaleti: Erdoğan ve Michel oturdu Leyen ayakta kaldı

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde iki koltuğa Erdoğan ve Michel oturdu. Ayakta kalan Leyen, duruma tepki gösterdi.

BOLD – Üçlünün basına görüntü verdikten sonra resmi görüşme için geçtiği odada yalnızca iki koltuk bulunuyordu. Ve ‘bey‘ler bu iki koltuğa yerleşiverince Ursula von der Leyen ayakta kaldı.

Şaşkınlıkla Erdoğan ve Michel’in koltuklara yerleşmesini izleyen Avrupa Komisyonu’nun ilk kadın başkanı, “Hmm” benzeri bir şaşkınlık ifadesi mırıldanmasının ardından elini “Ne oluyor burada” anlamında yana doğru açtığı bir jest yaptı.

Eşit statüde olduğu erkek AB Konseyi Başkanı Michel, Erdoğan’la yan yana koltukta otururken, von der Leyen uzaktaki bir koltukta tek başına oturmak zorunda kaldı.

AB KOMİSYONU’NDAN UYARI VE TEPKİ

Ursula von der Leyen’in sözcüsü yaptığı açıklamada hadisenin başkanın eşit haklar meselesine odağının daha da keskinleşmesine yol açtığını belirterek şunları söyledi: “Videodan görüldüğü üzere komisyon başkanı bariz şekilde şaşırıyor. Başkanımızın protokol seviyesi AB Konseyi başkanıyla birebir aynıdır. Normalde yabancı ülkeleri ziyaretinde Avrupa Konseyi Başkanı gibi davranılır. Başkan temsil ettiği kurumun gerektirdiği protokolle davranılmasını bekler. Bu yüzden ekibinden gelecekte bir daha böyle bir olay yaşanmaması için gereken iletişimi kurmasını istedi.”

UTANÇ VERİCİ

Avrupa Parlemantosu’nun İspanyol üyesi Iratxe Garcia Perez, Twitter hesabından “Önce İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiler. Şimdi resmi bir ziyarette Avrupa Komisyonu başkanını koltuksuz bıraktılar. Utanç verici” yazdı.

TBMM-Avrupa Parlamentosu (AP) Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş-Başkanı Sergey Lagodinsky ise “Hmm, Türkiye-AB ilişkilerinin nasıl olmaması gerektiği konusundaki yeni terimdir” ifadesini kullandı.

AB yeni göç dalgasını önlemek için Erdoğan’a daha fazla para teklif etti

Saray’da protokol rezaleti: Erdoğan ve Michel oturdu Leyen ayakta kaldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder