7 Nisan 2021 Çarşamba

Hedef İpek Ailesi: 23 yaşında bir gencin mal varlığını dondurmak!

İktidar, ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi’ bahanesiyle İpek Ailesi’ni hedef almayı sürdürüyor. Türkiye’de devletten hiçbir ihale almadan, kazandığını sadece toplum için harcayan İpek Ailesi’nin 20’li yaşlarındaki çocukları da cadı avına kurban ediliyor.

BOLD ANALİZ – Süleyman Soylu ve Lütfi Elvan’ın onayladığı kararla iş adamı Akın İpek’in çocukları Muhammed Ali, Esma ve Esra İpek, 79 yıl hapse mahkum edilen Tekin İpek’in oğlu Metin Ali İpek’in de malvarlığı donduruldu. Listede Akın ve Tekin İpek’in kardeşi Pelin İpek Zenginer’in 1997 doğumlu kızı Betül Zenginer de var.

Resmi Gazetede yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı kararına göre, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun gerekçe gösterilerek Hizmet Hareketi ile ilişkilendirilen 205 kişinin Türkiye’deki malvarlığı donduruldu. Malvarlığı dondurulan 86 kişi IŞİD, 77 kişi PKK, 9 kişi de DHKP-C ile ilişkilendirildi.

DEVLET ELİYLE FİŞLEMENİN BELGESİ

Devlet eliyle fişlemenin de resmi belgesi olan liste kişisel verilerin nasıl pas pasa çevrildiğini ortaya koydu. Vatandaşlık ve vergi numaraları milyarlarca internet kullanıcısına ifşa edildi. Anayasal güvence altında bulunan kişisel verilerin korunması kanununu AKP’nin kendi eliyle ve iki bakanının imzasıyla delinmiş oldu.

UTANÇ VESİKASI DEVLET ARŞİVLERİNE GİRDİ

Listenin yer aldığı 7 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete Türkiye Cumhuriyeti tarihine utanç vesikası olarak kayıtlara geçti. Hizmet Hareketi gönüllüsü oldukları iddiasıyla hedef tahtasına oturtulan isimlerin çocuklarının bile malvarlığı donduruldu. Erdoğan ve AKP’ye biat etmediği için mallarına el konulan ve sülalesi hapse atılan İpek Ailesi’nin çocukları da bunlardan biri… Mahkeme kararı olmadığı halde kendi evlerinden atılan İpek soyadı taşıyanlara yapılan zulüm, çocuklar üzerinden de devam ediyor.

BU ÇOCUKLARIN SUÇU NE?

‘Hukukta en temel kaide olan suçun şahsiliğini’ görmezden gelen bu tablo AKP’nin ulaştığı zulmün sınırlarını da gösteriyor. Babası Hamdi Akın İpek’i hedefe koyanlar çocuklarını da listeye eklemekten çekinmedi. 1992 doğumlu oğlu Muhammed Ali İpek, kızları 1994 doğumlu Esma İpek, 1995 doğumlu Esra İpek malvarlıkları dondurulanlar listesine konuldu. Yine Cafer Tekin İpek’in oğlu 23 yaşındaki Metin Ali İpek’in de mal varlığını dondurmaktan geri durmadı. Pelin İpek Zenginer’in 1997 doğumlu kızı Betül Zenginer’in de malvarlığı donduruldu.

VEFAT EDEN AKİL İNSAN LİSTEDE

Malvarlığı dondurulanlar arasında 2016 yılında hayatını kaybeden Cemal Uşak da yer aldı. Cemal Uşak, AKP’nin PKK ile yürüttüğü çözüm sürecinde Erdoğan tarafından belirlenen 63 kişilik “Akil İnsanlar” arasında yer aldı. Uşak, devlet ve hükumet adına İç Anadolu Bölgesi akili olarak barış sürecinde Kürt tarafıyla görüşmeler gerçekleştirmişti.

LÜTFİ ELVAN VE SÜLEYMAN SOYLU İMZASI

2016 ve 2017 yılında da gündeme gelen mal varlığını dondurma, vatandaşlıktan çıkarma gibi girişimler dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından  ertelenmişti. 7 Nisan 2021 Resmi Gazetede yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı kararının altında, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası bulunuyor.

Hizmet Hareketi’nin mal varlığı dondurulanlar arasında Fethullah Gülen, Erkem Dumanlı ve Hidayet Karaca gibi isimler de listelendi. Bu iki bakan aralarında çocuklarında bulunduğu kişilerin mal varlıklarının dondurulmasını takip edecek.

Malvarlığı dondurulanların listesine buradan ulaşabilirsiniz…

 

Hedef İpek Ailesi: 23 yaşında bir gencin mal varlığını dondurmak! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder