29 Nisan 2021 Perşembe

Almanya’da 1 günde 1 milyon aşı

Türkiye yapacak aşı bulamazken Kovid-19 aşılamasında yavaş giden Almanya dün bir rekora imza attı. 1 milyon 88 bin bin kişiye aşı yapıldı.

BOLD ÖZEL – Kovid-19 aşılama programını takip eden Robert Koch Enstitüsü verilerine göre Almanya’nın aşılaması gün geçtikçe hızlanıyor. Türkiye’den önce aşılamaya başlayan Almanya, aşılamada Türkiye’nin gerisine düşmüştü. Ancak Türkiye’de aşı kalmadığı için aşılama durdu. Türkiye birinci ve ikinci doz toplamda 22 milyon 553 bin aşı yapılırken, Almanya’da son haftadaki atakla 27 milyon 803 bin aşılamaya ulaştı.

ÖZEL HEKİMLER DE DEVREDE

Aile hekimlerini ve özel hekimleri de devreye sokunca hızlandı. Günlük ortalama 200 bin doz aşı yapan Almanya, son bir haftada günlük ortalama 500 bin doz aşı vurmaya başladı. 27 Nisan 2021 tarihinde 780 bin kişiyi aşılayan Almanya, 28 Nisan 2021 tarihinde 1 milyon 88 bin kişiye aşı vurdu. Almanya’nın fabrikalarda çalışanlar için önümüzdeki hafta iş yeri hekimlerine de aşılama izni vereceği belirtildi.

EN ÇOK BİONTECH SONRA ASTRAZENECA

Kovid-19 aşı çeşitleri içinde Almanya en çok Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ile Özlem Türeci’nin keşfettiği Pfizer BionTech aşısını kullandı. 27 milyon doz aşının 15 milyonu için BionTech aşısı kullanılırken, 7 milyon AstraZeneca aşısı kullanıldı. Geriye kalan ise Moderna aşısı uygulandı.

Almanya’da 1 günde 1 milyon aşı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder